Ingrediente
(2 portii), 200 g fasole pastai, 3 linguri de piure de spanac, 1 ceapa rosie, 1 capatana mica de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 1/2 ardei iute,fara seminte, 150 g afumatura (scarita), sare, 1 lingurita amestec de condimente uscate (maghiran, cimbrisor, dafin, piper, dafin, oregano, busuioc), 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, ulei de masline cateva rondele de masline, 3-4 rosioare cherry, 100 g unt
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Adaugam un praf de condimente, lingurita de legume deshidratate fara sare, adaugam 300 ml apa, amestecam, potrivim de sare si lasam sa fiarba inabusit pana scade zeama la jumatate.
Intre timp patrunjelul spalat si scurs se taie marunt si se da la blender cu usturoiul, un strop de ulei de masline si cateva bucatele de afumatura. Din amestecul-pasta obtinut, oprim jumatate de cantitate pe care o amestecam cu untul moale, la temperatura camerei.
Cealalta jumatate o lasam in cana si adaugam peste ea legumele din tigaie si le blenduim bine pana obtinem o crema fina.
Aceasta supa se serveste afumatura rumenita, presarata deasupra si cu paine prajita unsa cu untul aromat pregatit. Este o supa foarte delicioasa!
Pofta buna!