Supa crema de fasole pastai, cu spanac si afumatura

Se incinge un strop de ulei si se rumeneste un pic afumatura, apoi se scoate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supa crema de fasole pastai, cu spanac si afumatura

Ingrediente

  • (2 portii)
  • 200 g fasole pastai
  • 3 linguri de piure de spanac
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 ardei iute,fara seminte
  • 150 g afumatura (scarita)
  • sare
  • 1 lingurita amestec de condimente uscate (maghiran, cimbrisor, dafin, piper, dafin, oregano, busuioc)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • ulei de masline cateva rondele de masline
  • 3-4 rosioare cherry
  • 100 g unt

Mod de preparare

Se incinge un strop de ulei si se rumeneste un pic afumatura, apoi se scoate si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, fasolea verde pastai, spanacul piure, rosiile cherry taiate in sferturi si 2-3 rondele de ardei iute fara samburi.

Adaugam un praf de condimente, lingurita de legume deshidratate fara sare, adaugam 300 ml apa, amestecam, potrivim de sare si lasam sa fiarba inabusit pana scade zeama la jumatate.

Intre timp patrunjelul spalat si scurs se taie marunt si se da la blender cu usturoiul, un strop de ulei de masline si cateva bucatele de afumatura. Din amestecul-pasta obtinut, oprim jumatate de cantitate pe care o amestecam cu untul moale, la temperatura camerei.

Cealalta jumatate o lasam in cana si adaugam peste ea legumele din tigaie si le blenduim bine pana obtinem o crema fina.

Aceasta supa se serveste afumatura rumenita, presarata deasupra si cu paine prajita unsa cu untul aromat pregatit. Este o supa foarte delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise