2161
retete

Alte sectiuni
  • Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

    Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru că am găsit la promoție și căpșuni frumoase (și chiar dulci!), am luat câteva și le-am păstrat într-o caserolă la frigider câteva

    0 comentarii

  • Tort Ora 12

    Le-am pregătit alor mei un mărțișor dulce: tort Ora 12, a ieșit ciocolatos, aromat, însiropat, dar nu foarte tare, ci atât cât trebuie, ca să nu iasă grețos. Am pus niște flori mari de frișcă, preferatele mele și am adăugat

    0 comentarii

  • Tort cutie cadou

    Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane,

    0 comentarii

  • Tort cu glazura oglinda de caramel

    Tort cu blat de cacao ce nu necesită însiropare, jeleu de caise în interior, cremă de cafea și glazură oglindă de caramel. Mod de preparare: Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare,

    0 comentarii

  • Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

    Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi. Mod de preparare: Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul,

    0 comentarii

  • Tort Ombre

    Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in

    0 comentarii

  • Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

    Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta

    0 comentarii

  • Tort cu lapte de cocos

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam

    0 comentarii

  • Tort diplomat

    Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie. Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic

    0 comentarii

  • Tort cu iaurt si fructe tropicale

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

    0 comentarii

  • Tort cu trei feluri de ciocolata

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se

    0 comentarii

  • Tort Vasile (Revelion 2020)

    Ornamentele de ciocolat? alb?: Se tope?te ciocolata alb? într-un po? pentru ciocolat? scufundat într-un ibric cu ap? fierbinte, iar dup? ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric ?i se zvânt? u?or pe un prosop de hârtie. Se las?

    3 comentarii

  • Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

    Pentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare. In compozitia rezultata adaugam

    0 comentarii

  • Buturuga de Craciun

    Buturuga de Cr?ciun sau Bûche de Noël este un desert tradi?ional fran?uzesc servit de Cr?ciun, constituit dintr-o rulad? umplut? cu crem? ?i învelit? în crem? de ciocolat? sau glazur? de ciocolat?, decorat? astfel încât

    2 comentarii

  • Tort cu iaurt simplu

    Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de portocala. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute. Se bate frisca, apoi se adauga iaurtul simplu. Gelatina

    0 comentarii

  • Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

    Cred c? sunt pu?ini cei c?rora s? nu le plac? cheesecake-ul.Cu siguran?? noi nu ne num?r?m printre ei. De obicei,eu prefer s? înlocuiesc blatul de biscui?i cu pandi?pan,însiropat ?i acesta pentru a fi ?i mai r?coros.Stiu c? nici nu prea seam?n?

    0 comentarii

  • Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

    Se prepar? întâi crema de ciocolat? care trebuie s? stea la frigider pân? preg?tim blatul ?i spuma de zmeur?. Se pun ciocolata, fri?ca, cacaoa ?i esen?a de rom într-un vas la foc mic. Se amestec? pân? la omogenizare, apoi

    0 comentarii

  • Tiramisu cu capsuni

    Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase.

    0 comentarii

  • Cheesecake fara coacere cu caise

    Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru a roma. Nu este necesar sa-i folositi… Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva

    0 comentarii

  • Musuroi de cartita cu zmeura

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings