Incearca reteta noastra simpla si economica de tort cu piersici din compot si frisca. Un desert delicios, usor de facut si cu ingrediente accesibile.
Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 24 cm cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Incorporeaza galbenusurile si zaharul vanilat, apoi adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 30-35 minute, pana cand blatul trece testul scobitorii.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in 3 foi egale.
Siropul:
Incalzeste usor 250 ml zeama de compot cu zaharul, amestecand pana se dizolva. Lasa sa se raceasca.
Crema:
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul (daca folosesti), pana obtii o compozitie ferma. Adauga esenta de vanilie.
Asamblarea tortului:
Asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l cu ⅓ din sirop.
Intinde un strat generos de frisca, apoi asaza bucati de piersici.
Repeta procesul pentru celelalte doua blaturi.
Acopera intregul tort cu frisca si decoreaza mijlocul cu piersici felii.
Lasa tortul la frigider pentru minimum 3 ore inainte de servire.
Incearca si reteta de tort Red Velvet, tort Medovik sau tort cu afine si zmeura. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii