Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si Mixati albusurile spuma.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor.
Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii