autor:

andraconstantinescu

» » Dulciuri diverse

Chec cu cirese

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Ingrediente
16 linguri zahar, apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml), 8 oua, un praf de sare, 8 linguri ulei, esenta de vanilie, faina cat cuprinde (600 g), un plic de praf de copt, 620 g cirese fara samburi.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si Mixati albusurile spuma.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se separa albusurile de galbenusuri.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor.



Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

40 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam

16 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 16 linguri zahar
  • apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml)
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (600 g)
  • un plic de praf de copt
  • 620 g cirese fara samburi.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars