autor:

Alexandra_Asofiei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2017

Ingrediente
Blat:, 300 gr piscoturi, 150 gr margarina topita, 1 lingurita esenta de migdale, Crema:, 300 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida, 3 foi gelatina, 100 gr zahar, 80 gr margarina la temperatura camerei, Pere:, 5 pere, scortisoara praf, 2 cuisoare, 1 lamaie, 70 ml Amaretto, Caramel:, 150 gr zahar, 100 ml frisca lichida, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura Amaretto

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca, trebuie sa isi mentina inca forma. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Se lasa la racit complet.

Pentru crema, inmuiem gelatina in apa, scurgem, apoi o omogenizam cu frisca, pe care am incalzit-o putin pe foc inainte. Se lasa la racit. Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam amestecul de frisca si gelatina. Omogenizam si adaugam branza mascarpone, mixand pana devine o crema lucioasa.

Pentru blat, tocam piscoturile si le amestecam cu margarina si esenta de migdale. Punem pe fundul formei un cerc din hartie de copt peste care rasturnam 3/4 din compozitia de piscoturi si apasam cu mana pentru a fi cat mai uniform.

Adaugam crema, iar peste crema restul din compozitia de piscoturi, dar de aceasta data fara sa apasam, ci doar presuram firimiturile de piscoturi cu margarina.

Adaugam si feliutele de pere, fara lamaie si cuisoare, pe care le distribuim dupa bunul plac. Dam apoi la frigider.

Pentru caramel, punem zaharul intr-o cratita si-l lasam sa se caramelizeze avand grija sa nu se arda. Dizolvam cafeaua intr-o lingura de apa si o turnam impreuna cu frisca peste caramel, cu grija, caramelul fiind foarte fierbinte si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam lichiorul si margarina, omogenizam.

Caramelul se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine aspectul lichid si culoarea si se toarna peste prajitura in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Incingeti cuptorul la 180 grade. Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare. Amestecati-o

19 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 150 gr margarina topita
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 100 gr zahar
  • 80 gr margarina la temperatura camerei
  • Pere:
  • 5 pere
  • scortisoara praf
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie
  • 70 ml Amaretto
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingura Amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

1 vot    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Te iubesc