autor:

Alexandra_Asofiei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2017

Ingrediente
Blat:, 300 gr piscoturi, 150 gr margarina topita, 1 lingurita esenta de migdale, Crema:, 300 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida, 3 foi gelatina, 100 gr zahar, 80 gr margarina la temperatura camerei, Pere:, 5 pere, scortisoara praf, 2 cuisoare, 1 lamaie, 70 ml Amaretto, Caramel:, 150 gr zahar, 100 ml frisca lichida, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura Amaretto

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca, trebuie sa isi mentina inca forma. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Se lasa la racit complet.

Pentru crema, inmuiem gelatina in apa, scurgem, apoi o omogenizam cu frisca, pe care am incalzit-o putin pe foc inainte. Se lasa la racit. Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam amestecul de frisca si gelatina. Omogenizam si adaugam branza mascarpone, mixand pana devine o crema lucioasa.

Pentru blat, tocam piscoturile si le amestecam cu margarina si esenta de migdale. Punem pe fundul formei un cerc din hartie de copt peste care rasturnam 3/4 din compozitia de piscoturi si apasam cu mana pentru a fi cat mai uniform.

Adaugam crema, iar peste crema restul din compozitia de piscoturi, dar de aceasta data fara sa apasam, ci doar presuram firimiturile de piscoturi cu margarina.

Adaugam si feliutele de pere, fara lamaie si cuisoare, pe care le distribuim dupa bunul plac. Dam apoi la frigider.

Pentru caramel, punem zaharul intr-o cratita si-l lasam sa se caramelizeze avand grija sa nu se arda. Dizolvam cafeaua intr-o lingura de apa si o turnam impreuna cu frisca peste caramel, cu grija, caramelul fiind foarte fierbinte si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam lichiorul si margarina, omogenizam.

Caramelul se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine aspectul lichid si culoarea si se toarna peste prajitura in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fluture

Tort Fluture

Blat:Ouale se separa ,albusul de bate spuma cu zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
TORT RAPID

TORT RAPID

SE BAT ALBUSURILE SPUMA CU ZAHARUL PINA DEVINE CA O FRISCA,SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL,SE

68 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 150 gr margarina topita
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 100 gr zahar
  • 80 gr margarina la temperatura camerei
  • Pere:
  • 5 pere
  • scortisoara praf
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie
  • 70 ml Amaretto
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingura Amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

2 voturi    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de lime si fructe de padure