31
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine spalat si se pune pe foc in ulei
1. Se amesteca in masina de paine apa, sare, zahar si ulei. Se adauga putina faina, iar apoi drojdia uscata si se lasa la framantat.
Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai inalta, cu putina sare. Peste cartofi
(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete si se pune la calit intr-o tigaie
Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul si ciupercile marunt.Se
Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana
Se taie pulpa feli se pune in tava apoi se pune usturoiul sare ,piper,foi de dafin,busuiocul,vinul si uleiul.Se pune apa pana la jumatatea
Se iau bucatile de rechin se sareaza se pipereaza se asezoneaza cu condiment de peste si se lasa 10 min la macerat intre timp se bat
Asezati feliile de prosciutto pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la cuptor (190 grade) pentru 10 minute. Dupa aceea, asezati
Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne. Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se
Se face un pireu din cartofi si de adauga si andivele fierte si se amesteca bine cu pireul de cartofi. Ceapa si arediul dupa ce au fost
1.Se amesteca faina cu zaharul.Se adauga margarina taiata in bucati mici, sarea,coaja de lamaie si oul. Se framanta bine. 2.Merele
Se amesteca toate ingredientele
Se fierb cartofii in coaja,se curata,se taie cubulete si se amesteca usor cu ceapa si prazul taiat rondele. Se adauga ulei,otet,sare
Untul spuma se amesteca cu zaharul, se adauga praful de copt, galbenusul si la urma faina. Aluatul se pune intr-o folie din aluminiu
Din ou, zahar, lapte, ulei si faina care a fost amestecata cu praful de copt se face un aluat care se lasa sa se odihneasca. Merele
Toate ingredientele se amesteca dupa care se pun la foc domol amestecandu-se continuu. Se serveste cu crutoane de paine prajita.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ouale cu zaharul de freaca spuma , se adauga untul, nuca de cocos. Se fac 12 forme, se pun pe o
Jumatate de faina cu drojdia, laptele cald, se pun la mixer timp de 7 minute, apoi se lasa la odihnit. Din restul de faina, cu sarea,
Fierbe pastele, puiul se taie in fasii late, mari, marineaza-l cu sosul de ardei timp de 10 minute. Prajeste puiul in ulei impreuna
Pastele se fierb , se trec printr-un jet de apa rece, apoi intr-o tigaie se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se adauga usturoiul
Telina, morcovul, cartofii, prazul se pun intr-o cratita la calit, se adauga rosiile zdrobite cu furculita se pun la fiert intr-un litru
Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, carnea, sarea, piper si vegeta. Se fierb cartofii cu sare si se face un piure.
Se pune nautul in apa pt 30 min[fierbe mai repede] Cartofi se curata de coaja,se lasa intregi, carnea se taie bucati mari, ardeiul
Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat
Se incalzesc 4 cani. Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga cafeaua si lichiorul de oua si se imparte compozitia in cele 4 cani.Se
Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se
Pieptul de pui se lasa o ora in marinata. Se scoate pieptul de pui din marinata, apoi se prajeste putin in ulei pe ambele parti. Cind
Se face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se portioneaza in