PAINITE UMPLUTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 12 buc
  • 250 g de faina. 25 g drojdie, 125 lapte, 50 g zahar, 40 g unt spuma, 1/4 lingurita de sare, 1/4 lingura de scortisoara. Umplutura:100 g nuci macinate, 80 g unt, o lingura de zahar. Pt uns: un ou batut, 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Jumatate de faina cu drojdia, laptele cald, se pun la mixer timp de 7 minute, apoi se lasa la odihnit. Din restul de faina, cu sarea, scortisoara si untul se face un aluat care se lasa odihnit 30 de minute. Umplutura: amesteca ingredientele. Pui primul aluat intains sub forma unui dreptunghi si pui umplutura apoi pui al 2 lea aluat. Apoi tai 12 fasii de 13 cm, fiecare fasie o tai in jumatate. Le impletesti cate 3, le pui pe un servet sa creasca dublu. Le dai la cuptor preincalzit le lasi 15 minute dupa ce le-ai uns.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise