Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează
Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia
Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină
Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia,
Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre
Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare,
Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa
Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare.
De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut
Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva
Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5
Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se
Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si
De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare.
Fierbem ouale timp de 10 minute (de cand incep sa dea in clocot). Intre timp coacem ardeiul pe flacara
Spalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie. Le fierbem intr-o
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă
Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.
Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se
Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa
Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se
Foarte raspandita in zona extracarpatica, aceasta dulceata se face din fructele ciresului amar, adica
Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele
M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi
Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate
Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se
Pentru inceput se pun merisoarele intr-un bol, amestecate cu coniac si se lasa deoparte. In vase
In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din
Mai intai preparam cafeaua la espresso si o lasam sa se raceasca. Introducem in recipientul blenderului
Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita
Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa
Intr-o sticla de 1l se pune cafeaua,vanilia,si alcoolul,se inchide ermetic sticla si se lasa 10zile
Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime
Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii,
Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se
Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa
Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune
Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in
Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga
Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie,
Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs
Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar
Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face
Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile
Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune
Se pun pulpele de miel, spalate in prealabil, intr-o tava, se presara condimentele, se toarna berea
Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe,
Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare,
Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie,
Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi
Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza,
Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust
Taiem feliile de pepene si le punem in blender, curatam mosmoane de coaja si taiem, punem peste pepene,
Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din 5 catei de usturoi,
Pentru ca nu am gatit niciodata iepure, in acest an pe Paste, l-am preferat in locul mielului. Intr-o
Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi
Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp
Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote,
Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa
Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica.
Pregatim somonul. Incingem bine gratarul uns cu putin ulei. Punem bucata de somon si doar o rumenim
Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute,
Se desface brocoli in bucatele mai mici, se spala si apoi se pun la fiert in apa clocotita cu legumele
Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,
Orezul se spală (nu singur, din păcate), până se-nălbeşte apa şi apoi până rămâne
Toate legumele se taie cuburi-cubuleţe, cu latura de un centimentru, se aşază în oala Multicooker-ului,
Ouale impreuna cu zaharul, laptele si untul topit se mixeaza 2 minute. Faina se amesteca cu praful
Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele
Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline,
Intr-un castron mare vom amesteca faina, berea, uleiul, sarea si drojdia uscata. Framantam putin
Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele
Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam
Am curatat ciupercile, le-am spalat si le-am pus la stors. Intre timp am dat prin razatoare cascavalul
Se curata cartofii,se spala,se taie cubulete sau felii.Se toarna intr- tava dreptunghiulara cana
Se taie marunt ceapa si salamul uscat si se pun intr-o farfurie dupa care se amesteca. Se pune cascavalul
Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei.
In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se
Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul
Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura
Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin
Ciocolata se taie in bucati mici. Untul se lasa sa fie la temperatura camerei. Untul se mixeaza
Se fierbe siropul - Punem apa si zaharul impreuna la fiert si lasam pe foc sa fiarba bine pana se
Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine
Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse
Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele
Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem
Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam
Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt,
Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul
Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia
Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare
Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru
Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin
Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez,
Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat
Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul
Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de
Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe
Cartofii se spală în coajă și se pun la la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se
Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam
Avocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface. Il curatam de coaja si il punem pe ofarfurie
Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din
Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam
Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru
Pentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol, cu zeama de lamaie si le
Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca
Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate
Fructele sunt adorate de toata lumea, mic si mare. Le folosim la prajituri, tarte, dulceturi
Spalam capsunile si le taiem pe jumatate. Taiem banana felii, curatam para si kiwi si le taiem bucatele.
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se
Mazarea si morcovul le fierb in apa cu sare cateva minute si le strecor. Cartoful, ouale, castravetii
Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele
In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana
Se pun in castron cartofii si ouale fierte si taiate cubulete sau rondele, se adauga maslinele si
1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi
Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata
Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc
Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa
E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea
Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui. Intre timp, tocam
Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele
Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana
Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei
Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa
Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in
Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un
Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut
*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam
Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim
Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in
Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în
Am spalat fructele foarte bine . Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul , le-am razuit
Am dat prin blender pepenele pana am obtinut un suc, dupa care l-am strecurat printr-o sita pentru
După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă,
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca.
Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele.
In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45
Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel
Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel
Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul,