149
retete

»

Mancaruri pentru copii

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Farfalle cu branza dulce si portocale

    Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si se adauga cubulete si zeama de la portocale. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine si se amesteca cu compozitia de branza si portocale. Se unge cu unt

    0 comentarii

  • Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

    Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta,

    0 comentarii

  • Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

    Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se încorporează, apoi se desface cu lapte. Compoziția trebuie să fie smântânoasă,

    0 comentarii

  • Pulpe de pui la tigaie

    Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg

    0 comentarii

  • Inghetata vegana

    Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender, impreuna cu cele 2 linguri de unt de arahide, lingura de ulei de cocos si nucsoara (pt o aroma mai deosebita). Se

    2 comentarii

  • Inghetata de trandafiri

    Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in

    0 comentarii

  • Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

    Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute

    0 comentarii

  • Orez cu lapte si ananas

    Se taie în două batonul de vanilie, pe lung. Se dă în fiert laptele cu păstaia de vanilie, sarea şi zahărul; se adaugă orezul, se dă într-un clocot şi se reduce apoi focul. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să

    0 comentarii

  • Salata de fructe

    Fructele sunt adorate de toata lumea, mic si mare. Le folosim la prajituri, tarte, dulceturi si marmelade, salate de fructe sau le mancam pur si simplu. Iata alta idee de salata de fructe. Curatam merele de coaja, le taiem si le stropim cu zeama

    0 comentarii

  • Mancarica de cartofi cu ficatei de pui

    Spalam bine ficateii de pui. Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi. Curatam ceapa verde si rosia. Punem ulei in cratita, apoi adaugam ficateii de pui si lasam 5 minute. Scoatem apoi ficateii de pui intr-o farfurie, cu hartie de bucatarie sa absoarba

    0 comentarii

  • Clatite cu hrisca

    Amestecam oualele cu apa minerala, apoi adaugam vanilia, zaharul, coniac/rom si migdalele taiate si omogenizam. Adaugam faina si amestecam bine , iese aluat ca la clatitetele normale. Punem putin ulei in tigaie, apoi, cu un polonic, luam din compozitie

    0 comentarii

  • Salata de mai

    Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa si rosia taiata, piper, ulei si otet si servim cu friptura sau cartofi prajiti.

    0 comentarii

  • Chiftele marinate ca la mama

    Mancare ce ne aduce aminte de bunica, de mama. Ele faceau aceasta mancare care ne placea foarte mult. Ete asa am invatat si eu sa o pregatesc si acum o fac cu drag pentru familia mea. Cel putin o data pe saptamana, fac aceasta mancare care este

    0 comentarii

  • Papara cu rosii oua si salam

    Papara, omleta zdrente sau ouale zdrentuite sunt unul si acelasi preparat. Se pot face insa multe combinații, iata una dintre ele, numai buna pentru mic dejun. Curatam rosiile de coaja si le taiem marunt. Punem ulei si untul in tigaie, adaugam rosiie

    0 comentarii

  • Omleta cu leurda si cascaval

    In tigaia cu ulei, se pune leurda bine spalata, cu coditele taiate, iar frunzele taiate marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale batute separat, sare, piper, apoi se imparte compozitia in doua si se fac omlete intr-o

    0 comentarii

  • Oua umplute - colorate in turmenic

    In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece, dupa care le stergem usor. Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte

    0 comentarii

  • Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

    Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam

    0 comentarii

  • Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

    Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant. Se mixeaza oul cu un praf

    0 comentarii

  • Martisor fluturas

    Se decupeaza painea in forma de fluturas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri. Se unge cu branza, apoi se asaza pe mijloc o fasie de salam, iar pe aripioare, se asaza cate un triunghi decupat din castravete, cate doua rondele de morcov decupate cu

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: