120
retete

»

Mancaruri pentru copii

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

    Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical. Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Se ung apoi cu crema de

    0 comentarii

  • Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

    Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

    Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si ciocolata rupta bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie

    0 comentarii

  • Trigoane cu branza sarata

    Trigoane cu branza sarata

    Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat! Dar ce poti sa iti doresti mai mult atunci cand trebuie sa iei si la pachet... Merita incercate! Drojdia

    0 comentarii

  • Cornuri cu branza sarata in aluat

    Cornuri cu branza sarata in aluat

    Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra. Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita

    0 comentarii

  • Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

    Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

    Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare

    0 comentarii

  • Batoane cu mac si susan

    Batoane cu mac si susan

    Numai bune pentru pachetelul de scoala, munca sau o plimbare mai lunga! Cand am gustat din aceste batoane imediat scoase din cuptor (mirosul in bucatarie era prea frumos) am zis wow, au gustul covrigilor aia grosi din copilaria mea si ce sa mai zic ca

    0 comentarii

  • TORT

    TORT "BUCURIA FRUCTELOR"

    Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt. Blatul 1: Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare. Albusurile

    0 comentarii

  • Biscuiti decorati

    Biscuiti decorati

    1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura camerei. 3.Se adauga zeama de lamaie sau esenta dupa preferinta. 4.La final se adauga faina si praful de coc si se framanta usor. 5.De obicei,eu nu

    0 comentarii

  • Covrigi polonezi

    Covrigi polonezi

    De mult erau pe lista acesti covrigi polonezi si in sfarsit le-a venit randul. Sunt foarte buni, aromati, pufosi... si chiar se fac si foarte usor! :) Cu 2-3 covrigi am rezolvat pachetelul pentru scoala sau servici! Pentru inceput dizolvam drojdia

    0 comentarii

  • Cus-cus cu legume si surimi delicios

    Cus-cus cu legume si surimi delicios

    Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare. Cand da in clocot, se adauga cuc-cusul. Dupa 10 minute, adaugam si legumele prefierte, un pic de ulei de masline cu aroma de busuioc si mai lasam cca. 5 minute sa scada zeama; adaugam si un praf de piper si

    0 comentarii

  • Tort de mere cu crema de zahar ars

    Tort de mere cu crema de zahar ars

    Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna in tava sau un alt vas,se intinde caramelul pe peretii vasului cu mare atentie apoi se lasa deoparte. Merele curatate

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu dovlecel verde

    Chec aperitiv cu dovlecel verde

    Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva

    0 comentarii

  • Briose copilaroase

    Briose copilaroase

    Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea. Se preincalzeste cuptorul. Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se

    1 comentariu

  • Princess Cake

    Princess Cake

    Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza oul, urmat de lapte si esente.Se inglobeaza amestecul cu faina si aluatul obtinut se

    5 comentarii

  • Gogosele rapide cu mere si iaurt

    Gogosele rapide cu mere si iaurt

    -Se spală, se curăță merele de coajă și se rad pe răzătoarea mare. -Într-un castron se bat bine ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, se adaugă pe rând iaurtul, făina, bicarbonatul stins (cu zeamă de lămâie

    0 comentarii

  • Briose cu Oreo

    Briose cu Oreo

    Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale, adaugam ciocolata topita cu untul , apoi faina. Adaugam si biscuitii Oreo rupti bucatele. Punem compozitia in formele de briose si peste fiecare briosa presaram frimituri de biscuiti

    0 comentarii

  • Chifle dulci cu mere si nuci

    Chifle dulci cu mere si nuci

    Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar (100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un

    0 comentarii

  • Prajiturele pentru copii

    Prajiturele pentru copii

    1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt. 2.Se bat albusurile spuma.Se adauga praful de copt, sucul de lamaie, esentele si se bat pana se intaresc. 3.Se adauga zaharul, cate o lingura, batand

    12 comentarii

  • Pachetele umplute

    Pachetele umplute

    Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas, trebuie sa mixam 1 ou cu laptele, putin piper si untul topit. Mixam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente

    0 comentarii

  • Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

    Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

    Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt, ardeii cubulete, kaizerul si pastrama de pui, taiate marunt si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: