autor:

Anca E. Voicu

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri pentru copii

Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Ingrediente
400 g carne de porc,, 1 morcov,, O mână de verdețuri proaspete,, 1 ou,, 1 căpățână mică de usturoi,, Un vârf de linguriță cimbru,, 2 felii de pâine,, 2 linguri ulei de măsline,, 2 cepe galbene,, 2 căței de usturoi,, Sare, după gust, 2 frunze de dafin,, O jumătate de linguriță busuioc,, 250 g roșii pasate,, 150 g roșii cubulețe în sos,, 700 ml apă.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare



Soutzoukákia sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept sunt mai sănătoase și mai gustoase în ultima variantă. Mi-era poftă de multă vreme să încerc aceste chifteluțe, așa că le-am adaptat puțin gustului meu, am adăugat și un morcov și verdețuri proaspete în compoziția chifteluțelor.





Se curăță și se spală legumele.

Mai întâi se pregătesc chiftelele: se dau carnea, morcovul, verdețuri și usturoiul la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu oul, sare, după gust, cimbrul și pâinea înmuiată în puțină apă. Se amestecă și se formează chifteluțe în mâinile umezite. Eu le-am și turtit ușor pentru a se coace bine. Se așază chiftelele într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc aprox 15 minute, având grijă să le întoarcem după primele 8 minute.

Între timp, într-o tigaie, se încinge puțin ulei, în care se călesc cepele și usturoiul, tocate mărunt. Când devin aurii, se adaugă busuiocul, frunzele de dafin, sare, după gust, apoi apa, roșiile cubulețe în sos, roșiile pasate. Se lasă să fiarbă pentru 15 minute, la foc mic, timp în care chiftelele s-au rumenit.

Se scot chiftelele și se adaugă la sosul de roșii, se fierb împreună încă 5 minute, apoi se ia focul.



Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 25 min

Porții: 4



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/soutzoukakia-chiftelute-grecesti-in-sos.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Rulada cu zucchini

Rulada cu zucchini

Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Sonya , 01 aprilie 2021

    Foarte bune, imi place .

  • Raluca , 15 iulie 2019

    Foarte, foarte bune si gustoase, imi plac tare mult.

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g carne de porc,
  • 1 morcov,
  • O mână de verdețuri proaspete,
  • 1 ou,
  • 1 căpățână mică de usturoi,
  • Un vârf de linguriță cimbru,
  • 2 felii de pâine,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 cepe galbene,
  • 2 căței de usturoi,
  • Sare
  • după gust
  • 2 frunze de dafin,
  • O jumătate de linguriță busuioc,
  • 250 g roșii pasate,
  • 150 g roșii cubulețe în sos,
  • 700 ml apă.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonya

Foarte bune, imi place .

Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de gris Budinca de gris

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile. Incorporam grisul treptat cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatita germana cu miere si fructe Clatita germana cu miere si fructe

Batem ouale si adaugam faina, praful de sare si esenta de vanilie. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu crema de nuca