50
retete

Alte sectiuni
  • Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

    Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele peste care se adauga ardeiul taiat fideluta si brânza rasă. Se toarna compozitia lichida peste faina amestecat

    0 comentarii

  • Placinta cu dovlecei

    Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina

    0 comentarii

  • Sandvisuri cu omleta si bacon

    Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand

    0 comentarii

  • Tortilla/Omleta spaniola

    Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri (taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)). Intr-o tigaie, punem uleiul si cand este foarte bine incalzit, punem cartofii

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Omleta cu ciuperci fripte

    Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara), atat cat sa se rumeneasca frumos. Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam

    0 comentarii

  • Omleta in chifla

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez. Oul se amesteca cu laptele si putina sare. Se taie: ardeiul - cubulete, ceapa verde - rondele, mararul - marunt, muschiul tiganesc - feliute patratoase,

    0 comentarii

  • Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

    Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul feliilor de paine(eu am folosit un pahar).Ungem cu putin ulei o tava

    0 comentarii

  • Omleta la cuptor, cu cartofi

    Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati

    0 comentarii

  • Pachetele umplute

    Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas, trebuie sa mixam 1 ou cu laptele, putin piper si untul topit. Mixam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente

    0 comentarii

  • Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

    Punem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si maruntim branza. Curatam si taiem si cartofii cubulete. Incingem

    0 comentarii

  • Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

    Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt, ardeii cubulete, kaizerul si pastrama de pui, taiate marunt si

    0 comentarii

  • Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea. Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb care se maruntesc putin

    0 comentarii

  • Cartofi cu ouă la cuptor

    Se spală cartofii, se decojesc şi se pun la fiert într-o oală cu apă cât să-i acopere ,la care adăugăm 1 linguriţă de sare. Când furculiţa va pătrunde uşor în ei înseamnă că sunt gata, îi strecurăm şi

    0 comentarii

  • Cosulete umplute

    Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam cascaval ras si omogenizam. Tocata ceapa verde in rondele marunte. Sunca de pui trebuie taiata in bucatele potrivite. Punem o lingurita de ulei intr-o tigaie

    0 comentarii

  • Oua decorate cu frunzulite

    Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza

    0 comentarii

  • Snitele din muschiulet de pui

    Muschiuletul de pui se bate cu ciocanul, se clateste cu apa, se scurge si se da cu sare si cu boiaua de ardei dulce. Ouale se bat cu ajutorul unei furculite, intr-un castron. Intr-o farfurie se pune faina. Se ia un muschiulet de pui si se da prin ou

    1 comentariu

  • Omleta cu cartofi, branza si marar

    Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete. Intr-o tigaie se

    0 comentarii

  • Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

    Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește forma de brioșe, care se unge cu ulei sau unt în fiecare cupă. Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine. Fiecare

    0 comentarii

  • Tarta cu oua pentru micul dejun

    -Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei. -Se rade cașcavalul, se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de ceapă verde. -Într-o tigaie antiaderentă

    0 comentarii

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: