107
retete

Alte sectiuni
  • Omleta cu dragoste...de dieta

    Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute. Untul il pui intr-o tigaie wok si torni amestecul.

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

    Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul , lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare,

    0 comentarii

  • Pizza cu oua de prepelita

    Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se opdihneasca cca. 15 minute dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca 5 cm care

    0 comentarii

  • Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

    Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el. Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc,

    0 comentarii

  • Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

    Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele. Umplutura: Cascavalul

    0 comentarii

  • Tarta de primavara

    Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină

    0 comentarii

  • Balmos ca la Buzau

    Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adauga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se

    0 comentarii

  • Ciupercute cu oua ochiuri

    Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate. Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem

    0 comentarii

  • Bulete de parmezan

    Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie sa obtii un "aluat" usor de modelat pentru a

    0 comentarii

  • Placinta cu carne

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste

    0 comentarii

  • Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

    Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa. Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Tarta morarului

    Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi

    0 comentarii

  • Tarta rustica cu blat aromat din gris

    Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider. Intre timp, punem buchetele de

    0 comentarii

  • Tort aperitiv cu legume

    Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia. Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de

    0 comentarii

  • Frittata cu dovlecel patisson

    Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete

    0 comentarii

  • Rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza

    Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam

    2 comentarii

  • Dovlecei si vinete pane

    Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30 min. Apoi se spală și se acoperă cu făină. Faina rămasă se combina cu ouăle bătute, muștarul, sare și piper după gust și mărar pana are textura

    0 comentarii

  • Chiftelute cu dovlecei si soia

    Dovleceiii curatati de coaja, rasi fin, dupa ce sunt bine storsi, se pun intr-un castron impreuna cu morcovul curatat si ras fin, ceapa tocata foarte marunt, usturoiul pisat, granulele de soia oparite cateva minute, apoi scurse, mararul taiat marunt, ouale

    0 comentarii

  • Shakshuka

    Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri. Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute. Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza. Cand

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: