120
retete

Alte sectiuni
  • Aspic de legume si oua de prepelita

    Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa cu sare. Punem si ouale la fiert. Intre timp curatam si feliem morcovii si radacina de patrunjel, tocam ardeii si sunca cubulete. Dupa ce spumuim bine zeama

    0 comentarii

  • Drob din carne de vita in crusta de bacon

    Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Oua vopsite in foi de ceapa

    De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi. In Joia

    0 comentarii

  • Drob de pui cu leurda

    Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după

    0 comentarii

  • Drob de pui in aluat de foietaj

    Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit,

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute. Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea

    0 comentarii

  • Oua umplute

    Fierbem ouale timp de 10 minute (de cand incep sa dea in clocot). Intre timp coacem ardeiul pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si seminte. Ceapa o calim intr-o lingura de ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Taiem ouale fierte pe jumatate

    0 comentarii

  • Oua vopsite

    Spalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie. Le fierbem intr-o cratita, astfel incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet,la foc potrivit. Le fierbem intre 8 si 10 minute. Punem intr-un vas

    0 comentarii

  • Drob de pui cu smantana

    Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai

    0 comentarii

  • Drob

    Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne. Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust,

    0 comentarii

  • Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

    Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru

    0 comentarii

  • Drob de miel altfel

    Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi. Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt. Se asezonează de sare.

    0 comentarii

  • Oua vopsite cu coaja de ceapa

    Intr-un ceaun am pus un strat subtire de coaja de ceapa, apoi am asezat ouale, pe care inainte le-am spalat bine cu detergent de vase si clatite bine, asta pentru a le face mai fine, Iar peste oua am pus restul de coaja de ceapa, otetul ci am acoperit

    0 comentarii

  • Omleta cu dragoste...de dieta

    Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute. Untul il pui intr-o tigaie wok si torni amestecul.

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

    Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul , lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare,

    0 comentarii

  • Pizza cu oua de prepelita

    Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se opdihneasca cca. 15 minute dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca 5 cm care

    0 comentarii

  • Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

    Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el. Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc,

    0 comentarii

  • Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

    Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele. Umplutura: Cascavalul

    0 comentarii

  • Tarta de primavara

    Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină

    3 comentarii

  • Balmos ca la Buzau

    Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adauga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: