98
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu carne

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste

    0 comentarii

  • Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

    Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa. Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Tarta morarului

    Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi

    0 comentarii

  • Tarta rustica cu blat aromat din gris

    Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider. Intre timp, punem buchetele de

    0 comentarii

  • Tort aperitiv cu legume

    Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia. Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de

    0 comentarii

  • Frittata cu dovlecel patisson

    Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete

    0 comentarii

  • Rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza

    Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam

    2 comentarii

  • Dovlecei si vinete pane

    Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30 min. Apoi se spală și se acoperă cu făină. Faina rămasă se combina cu ouăle bătute, muștarul, sare și piper după gust și mărar pana are textura

    0 comentarii

  • Chiftelute cu dovlecei si soia

    Dovleceiii curatati de coaja, rasi fin, dupa ce sunt bine storsi, se pun intr-un castron impreuna cu morcovul curatat si ras fin, ceapa tocata foarte marunt, usturoiul pisat, granulele de soia oparite cateva minute, apoi scurse, mararul taiat marunt, ouale

    0 comentarii

  • Shakshuka

    Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri. Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute. Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza. Cand

    0 comentarii

  • Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

    Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute

    0 comentarii

  • Papara cu rosii oua si salam

    Papara, omleta zdrente sau ouale zdrentuite sunt unul si acelasi preparat. Se pot face insa multe combinații, iata una dintre ele, numai buna pentru mic dejun. Curatam rosiile de coaja si le taiem marunt. Punem ulei si untul in tigaie, adaugam rosiie

    0 comentarii

  • Drob umplut

    Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.    Dam la foc potrivit si tinem,

    0 comentarii

  • Omleta cu leurda si cascaval

    In tigaia cu ulei, se pune leurda bine spalata, cu coditele taiate, iar frunzele taiate marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale batute separat, sare, piper, apoi se imparte compozitia in doua si se fac omlete intr-o

    0 comentarii

  • Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

    Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. In tigaia

    0 comentarii

  • Placinta cu spanac si oua de prepelita

    Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si

    0 comentarii

  • Mini drob in foietaj

    Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt,

    0 comentarii

  • Chec cu naut si spanac

    Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras. Speli spanacul si il tamponezi foarte

    0 comentarii

  • Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

    Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: