88
retete

Alte sectiuni
  • Shakshuka

    Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri. Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute. Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza. Cand

    0 comentarii

  • Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

    Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute

    0 comentarii

  • Papara cu rosii oua si salam

    Papara, omleta zdrente sau ouale zdrentuite sunt unul si acelasi preparat. Se pot face insa multe combinații, iata una dintre ele, numai buna pentru mic dejun. Curatam rosiile de coaja si le taiem marunt. Punem ulei si untul in tigaie, adaugam rosiie

    0 comentarii

  • Drob umplut

    Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.    Dam la foc potrivit si tinem,

    0 comentarii

  • Omleta cu leurda si cascaval

    In tigaia cu ulei, se pune leurda bine spalata, cu coditele taiate, iar frunzele taiate marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale batute separat, sare, piper, apoi se imparte compozitia in doua si se fac omlete intr-o

    0 comentarii

  • Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

    Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. In tigaia

    0 comentarii

  • Placinta cu spanac si oua de prepelita

    Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si

    0 comentarii

  • Mini drob in foietaj

    Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt,

    0 comentarii

  • Chec cu naut si spanac

    Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras. Speli spanacul si il tamponezi foarte

    0 comentarii

  • Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

    Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru

    1 comentariu

  • Drob de pui cu ciuperci si leurda

    Ficateii se prajesc, impreuna cu o ceapa tocata marunt, in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa, cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa, cu un cub de maggi de legume. Dupa ce s-au racit, taiem in bucati nu foarte marunte,

    0 comentarii

  • Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita

    Ciupercile curatate de pielita si picioruse, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se sareaza si se ung cu un pic de ulei de masline, se dau la cuptor, cca. 10 minute. Intre timp, fierbem mazarea cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

    0 comentarii

  • Drob

    Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele mici. Se pune intr-un vas mare carnea tocata, maruntaile de miel tocate, usturoiul, ceapa, patrunjelul, leusteanul tocate, sare, condimentele, oua, piper

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Prapurul se spala in mai multe ape reci, maruntaiele si carnea se pun la fiert, in apa cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba, apoi se scot si se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne, prin sita mai mare sau se taie marunt cu cutitul. Ceapa

    0 comentarii

  • Rulada din drob de pui

    Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert, in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit,

    0 comentarii

  • Oua umplute - colorate in turmenic

    In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece, dupa care le stergem usor. Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte

    0 comentarii

  • Drob de miel in coronita de aluat

    Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough). Intre timp, preparam umplutura. Ceapa se curata si

    0 comentarii

  • Placinta cu ciuperci in aluat fraged

    Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos.

    0 comentarii

  • Chec aperitiv

    Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si vom da prin razatoare cascavalul. Separat, intr-un castron, vom mixa bine cele 4 oua pana devin o compozitie spumoasa si vom turna uleiul si smantana mixand

    0 comentarii

  • Briose cu cascaval si oua de prepelita

    Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam untul, pana obtinem o spuma. Adaugam, rand pe rand, ouale si amestecam, folosind un tel.  Adaugam cascavalul ras si amestecam. Adaugam laptele batut

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: