64
retete

Alte sectiuni
  • Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

    Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele peste care se adauga ardeiul taiat fideluta si brânza rasă. Se toarna compozitia lichida peste faina amestecat

    0 comentarii

  • Placinta cu dovlecei

    Placinta cu dovlecei

    Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina

    0 comentarii

  • Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

    Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

    Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci, apoi le curatatam de pielita si le asezam cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie pentru copt. Se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline fiecare scobitura a ciupercilor, apoi se

    0 comentarii

  • Sandvisuri cu omleta si bacon

    Sandvisuri cu omleta si bacon

    Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand

    0 comentarii

  • Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea

    0 comentarii

  • Tortilla/Omleta spaniola

    Tortilla/Omleta spaniola

    Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri (taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)). Intr-o tigaie, punem uleiul si cand este foarte bine incalzit, punem cartofii

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

    Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

    Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac,

    0 comentarii

  • Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

    Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

    Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la

    0 comentarii

  • Omleta cu ciuperci fripte

    Omleta cu ciuperci fripte

    Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara), atat cat sa se rumeneasca frumos. Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam

    0 comentarii

  • Omleta in chifla

    Omleta in chifla

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez. Oul se amesteca cu laptele si putina sare. Se taie: ardeiul - cubulete, ceapa verde - rondele, mararul - marunt, muschiul tiganesc - feliute patratoase,

    0 comentarii

  • Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

    Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

    Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul feliilor de paine(eu am folosit un pahar).Ungem cu putin ulei o tava

    0 comentarii

  • Omleta la cuptor, cu cartofi

    Omleta la cuptor, cu cartofi

    Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati

    0 comentarii

  • Placinta cu carne tocata si ciuperci

    Placinta cu carne tocata si ciuperci

    Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la

    0 comentarii

  • Tort aperitiv Baneasa

    Tort aperitiv Baneasa

    Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza pe margini, in interior, felii de salam, apoi se toarna in tava jumatate din paste. Peste paste, se adauga carnea tocata,

    0 comentarii

  • Pachetele umplute

    Pachetele umplute

    Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas, trebuie sa mixam 1 ou cu laptele, putin piper si untul topit. Mixam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente

    0 comentarii

  • Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

    Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

    Punem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si maruntim branza. Curatam si taiem si cartofii cubulete. Incingem

    0 comentarii

  • Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

    Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

    Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt, ardeii cubulete, kaizerul si pastrama de pui, taiate marunt si

    0 comentarii

  • Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

    Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea. Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb care se maruntesc putin

    0 comentarii

  • Cartofi cu ouă la cuptor

    Cartofi cu ouă la cuptor

    Se spală cartofii, se decojesc şi se pun la fiert într-o oală cu apă cât să-i acopere ,la care adăugăm 1 linguriţă de sare. Când furculiţa va pătrunde uşor în ei înseamnă că sunt gata, îi strecurăm şi

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: