autor:

Burcea_Vasilica

» » , , Aperitive, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshouka cu rosii proaspete

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 04 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 04 iulie 2019

Ingrediente
1 kg rosii de gradina bine coapte, 2 cepe albe, 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 5 oua, 4 linguri ulei de masline, Piper mozaic, Boia dulce afumata, Cimbru si oregano uscat, Sare, Busuioc, cimbru, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata.
Se oparesc usor rosiile , apoi se trec prin soc termic cu apa si gheata si se curate de pielita.
Se toaca marunt de tot rosiile si se adauga peste ceapa calita impreuna cu cimbru si oregano uscat si se lasa la gatit pana mai scad si se ingroase sosul.
Se sparg oualele unul cate unul si se pun sos in mici cuiburi facute cu lingura.
Se pune capacul si se lasa la inabusit 3-5 minute in functie de cat se doreste sa fie gatite oualele.
La final se presara deasupra patrunjel, cimbru si busuioc maruntite.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshouka cu rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg rosii de gradina bine coapte
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper mozaic
  • Boia dulce afumata
  • Cimbru si oregano uscat
  • Sare
  • Busuioc
  • cimbru
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

18 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

21 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu sfecla la cuptor.