262
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Punem la incins gratarul il ungem cu putin ulei. Taiem partea cu coada de la vanata iar apoi taiem felii potrivite pe verticala si punem
Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem tigaia cu ulei la incins si prajim
Cu 200g de zahar facem caramel si ungem cu asta o forma rotunda rezistenta la cuptor. Fierbem laptele cu 4-5 bucati de coarja de lamaie
Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim
Stiu ca nu e prea comun in tara sa mancam linte dar am facut aceast tip de reteta pentru orcine vrea sa gateasca aceasta leguma sau
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, adaugam galbenusurile frecate si amestecam bine. Adaugam 200g zahar,
Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea
Curatam si spalam legumele dupa care le taiem in bucatele potrivite. Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline iar cand incepe sa
Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã. Acest "Lombo" de obicei il umplem cu
Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la
1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se
Sea bass(Robalo)este un peste de apã sãratã,francezi il cheamã Lup de mare.Iubitorii de peste il adorã! Bucãtarul este sotul
Aluatul se lasa la descongelat.In tava pt.cuptor se pune hartie vegetala care se unge cu putin ulei.Umplutura:cine are branza dulce
Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera
Pestii se curata, temperam cu sare, piper si dupa 15-20min introducem la cuptor(grill) si ii coacem 8-10min. pe fiecare parte. Punem
Fierbem bine 10 oua le racim si decojim. In timp ce fierbem ouale, celelalte 6 oua le batem cu faina, patrunjel tocat fin, piper si
Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase de la somon si cod. Intr-o cratita
Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca
Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune. Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã,
Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in Sudul Portugaliei. Se gãteste
1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt. 2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit. Toarnã
Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã savoare semi-dulce si o atractivã
Sã vã spun o scurtã istorie a rãchitelelor... Sunt cunoscute in intreaga lume ca Cranberrys, foarte apreciate in SUA si Canada. Numele
Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :) Personal,
Nu este prima oarã când gãtesc, cu plãcere si mâncãre brazilianã. Ne place mult "Picanha"(carne de vacã grill)cu orez alb,
Carnea se feliazã nu foarte subtire, cine vrea poate sã o batã cu ciocanul. Se condimenteazã cu sare, piper si usturoiul feliat.Cine
1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si otet pt.5 minute.Se scurg
Carnea care se foloseste pt.empadas este de obicei cea rãmasã de la copt,grill s-au fiartã de pui,gãinã,ratã... Carnea se taie
Carnea se taie bucatele,la fel carnatul(i),lulas curatat bine taiat in bucati,ceapa,ardeiul.... Se pune pe betisoare cum va place.Cine
1)Bate galbenusele spuma cu zaharul,adauga jumate din cant.de faina,albusele batute spuma.Adauga restul de faina,cacao si praful de