1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili.
Înteapã aluatul cu o furculitã.
2) Amestecã cacao cu laptele condensat bine, la urmã pune ouãle întregi si smântâna.
Amestecã bine cu telul.
3) Toarnã preparatul în formã si dã la copt, la cuptorul preîncãlzit la 200ºC, circa de 40 min. la partea cea mai jos a cuptorului.
Între timp preparã creme Pasteleiro asa:
Pune la fiert 250 ml lapte, separat amestecã 50 gr de zahãr cu 35 gr fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un praf de sare si altul de vanilie cu putin lapte.
Când laptele începe sã fiarbã pune crema, amestecând încontinu la foc mic pânã se îngroasã.
4)Pentru sos:
Pune la fiert laptele cu pãstaia de vanilie, ia de pe foc si se scoate pãstaia.
Dupã ce sa rãcit se amestecã cu creme Pasteleiro.
Se toarnã sosul peste tarta rece si se decoreazã.
Pãstaia, dupã ce am folosit-o la cremã si la ornat am curãtat-o si am pus-o într-un borcan cu zahãr, am sã o tin cam 2 luni fãrã sa umblu la borcan, asa am zahãr vanelat de casã.
Dacã nu aveti pãstaie de vanilie în casã o puteti înlocui cu un baton de scortisoarã.
Cele 2 albuse ce mi-au rãmas le-am pus la congelat, când am nevoie de ele doar le las la temperatura ambientã.
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii