Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Ingrediente

  • Tarta:
  • 1 aluat foietaj de circa 300 gr
  • 4 linguri cacao
  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr)
  • 4 ouã si 300 ml smântânã pt friscã
  • Sos de vanilie:
  • 3-4 linguri lapte si jumãtate pãstaie de vanilie
  • 300 gr creme Pasteleiro*
  • Decor:
  • scortisoarã pudrã si fisális

Mod de preparare

1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili.

Înteapã aluatul cu o furculitã.

2) Amestecã cacao cu laptele condensat bine, la urmã pune ouãle întregi si smântâna.

Amestecã bine cu telul.

3) Toarnã preparatul în formã si dã la copt, la cuptorul preîncãlzit la 200ºC, circa de 40 min. la partea cea mai jos a cuptorului.

Între timp preparã creme Pasteleiro asa:

Pune la fiert 250 ml lapte, separat amestecã 50 gr de zahãr cu 35 gr fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un praf de sare si altul de vanilie cu putin lapte.

Când laptele începe sã fiarbã pune crema, amestecând încontinu la foc mic pânã se îngroasã.

4)Pentru sos:

Pune la fiert laptele cu pãstaia de vanilie, ia de pe foc si se scoate pãstaia.

Dupã ce sa rãcit se amestecã cu creme Pasteleiro.

Se toarnã sosul peste tarta rece si se decoreazã.

Pãstaia, dupã ce am folosit-o la cremã si la ornat am curãtat-o si am pus-o într-un borcan cu zahãr, am sã o tin cam 2 luni fãrã sa umblu la borcan, asa am zahãr vanelat de casã.

Dacã nu aveti pãstaie de vanilie în casã o puteti înlocui cu un baton de scortisoarã.

Cele 2 albuse ce mi-au rãmas le-am pus la congelat, când am nevoie de ele doar le las la temperatura ambientã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor