Termeni si conditiiDescrierea termenilor

» Pe parcursul prezentului regulament de utilizare, compania CTRL+ALT+SMILE SRL va fi numita cu termenul "proprietar", iar termenul "portal" se refera la portalul Gustos.ro.

» CTRL+ALT+SMILE SRL are sediul social în București, Str. Aleea Lunca Cernei nr.4, bl. D47 sc Fap.77, sector 6, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub nr. J40/8055/2009, C.U.I.: RO 25798189.

» Termenul "utilizator" este folosit pentru toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza portalul, indiferent de motivul pentru care o fac.

» Termenii "Regulament", "Acord", "Contract", "Termeni si conditii" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Acceptarea regulamentului

» Serviciile Gustos.ro sunt furnizate de compania CTRL+ALT+SMILE SRL, in calitate de proprietar si administrator al portalului, numai persoanelor care sunt de acord in totalitate cu termenii si conditiile expuse in prezentul regulament.

» Termenii si conditiile acestor servicii pot fi schimbate in orice moment de catre proprietar sau administrator, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Termenii si conditiile in vigoare sunt cei afisati pe situl Gustos.ro. In cazul in care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie sa inceteze imediat folosirea serviciilor oferite prin Gustos.ro.

» Administratorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca regulamentul de utilizare sau legislatia in vigoare. De asemenea, administratorul isi rezerva si dreptul de a indeparta informatiile abuzive sau ilegale publicate pe portal de catre utilizatori.

Descrierea serviciilor

» Portalul Gustos.ro ofera utilizatorilor servicii online, printre acestea numarandu-se accesul la baza de date cu retete culinare si la newsletterul cu specific gastronomic. Toate serviciile oferite prin intermediul portalului sunt subiectul acestui acord de utilizare. Portalul si serviciile pot contine si publicitate sub toate formele posibile si legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare in buletine electronice etc), deoarece publicitatea este necesara portalului pentru finantarea serviciilor gratuite.

» Pentru a utiliza oricare dintre serviciile Gustos.ro, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (computer personal, echipamente de conectare etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum si de servicii puse la dispozitie de un furnizor de Internet (ISP). Costurile aferente conectarii si utilizarii conexiunii, precum si raspunderea pentru folosirea serviciilor de retea revin in totalitate fiecarui utilizator in parte. Gustos.ro nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, compania CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii infomatiilor publicate sau existente pe site-urile proprii. Ca utilizator, dvs. veti folosi informatiile furnizate de Gustos.ro pe propria dvs. raspundere, iar in cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate Gustos.ro dvs. acceptati ca nu veti da in judecata compania.

Obligatii la inregistrare

Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si complete despre persoana sa atunci cand completeaza formularul de inregistrare pe portal, la crearea unui cont de membru pe portal si la accesarea serviciilor. In cazul in care exista suspiciunea ca aceste informatii nu sunt reale, administratorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe portal. Restrictionarea accesului poate insemna stergerea contului si a tuturor informatiilor pe care acesta le contine, stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la toate serviciile.
De asemenea, utilizatorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe portal. SCTRL+ALT+SMILE SRL nu are si nu poate avea nicio responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatorii portalului. 

Contul de membru, parola si securitatea datelor

Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul va primi un cont si o parola unica pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra numelui de cont si a parolei asociate. De asemenea, utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, din orice motive, CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio responsabilitate fata de eventualele consecinte. Utilizatorul trebuie sa anunte administratorul portalului de indata ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizata a contului sau.
CTRL+ALT+SMILE SRL a luat toate masurile ce ii stau la dispozitie pentru a asigura securitatea portalului si a informatiilor de pe acesta. Totusi, securitatea portalului nu poate fi garantata, motiv pentru care CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio responsabilitate in acest sens.

Obligatiile utilizatorului

Utilizatorul este responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarca si punerii la dispozitie in mod public pe contul oferit de companie.
Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, românesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
c) sa nu publice materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica; 
d) sa nu publice continut explicit sexual sau avand conotatie sexuala; 
e) sa nu publice materiale care contin virusi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intentia de a altera, distruge sau afecta in orice mod informatii sau sisteme informatice;
f) sa nu promoveze sau furnizeze informatii care sa incurajeze incalcarea legislatiei sau a bunelor moravuri;

In cazul in care un utilizator e depistat ca a introdus pe Gustos.ro materiale asupra carora nu detine drepturi de autor (de la retete la comentarii articole, restaurante, fotografii etc.), utilizatorul va primi pentru fiecare unitate de continut care nu-i apartine o avertizare. La 5 avertizari (5 retete copiate, de exemplu), utilizatorul este suspendat din orice concurs in desfarsurare pe Gustos.ro si nu va mai avea dreptul de a concura la orice alt concurs desfasurat pe Gustos.ro timp de 1 an calendaristic. 

Clasamentul utilizatorilor Gustos.ro reflecta atasamentul acestora fata de site, iar echipa Gustos.ro isi rezerva dreptul de a elimina orice utilizatori din acest clasament, dupa criterii obiective (lipsa de activitate pe o perioada indelungata, incalcarea repetata a regulilor site-ului, eliminarea din concursuri etc.). 

CTRL+ALT+SMILE SRL poate impune utilizatorilor sai in orice moment anumite reguli de utilizare pentru oricare dintre serviciile sale. Prin introducerea unui material in orice segment public sau privat de pe site, incluzand forumurile, bursa de securitate, baza de date cu firme, sectiunile de articole, stiri si noutati, ii garantati firmei CTRL+ALT+SMILE SRL dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor. De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa vizualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea materiale in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici. 
Gustos.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre restaurante, postate pe acest portal.

Drepturi de proprietate intelectuala

CTRL+ALT+SMILE SRL autorizeaza utilizatorii sa vizualizeze si sa descarce materiale de pe portal doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. Continutul portalului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.

Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului portalului este dreptul exclusiv al proprietarului si administratorului, drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialelor reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale. 

Relatia cu firmele care fac publicitate pe site-urile administrate
Corespondenta, afacerile sau participarea la promotii ale companiilor de publicitate postate pe portal, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea utilizatorului si a entitatilor care furnizeaza respectivele bunuri sau servicii.

CTRL+ALT+SMILE SRL nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate. Prin agrearea termenilor prezentului regulament, acordati dreptul administratorului de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.

Atat retetele cat si continutul publicat de catre utilizatori pe siteul Gustos.ro poate fi folosit in scopuri editoriale in folosul siteului Gustos.ro. Utilizatorii care posteaza continut text, fotografii si/sau materiale video pe siteul www.gustos.ro sub forma unor retete culinare, comentarii si/sau articole sau recenzii, acorda proprietarilor Gustos.ro un drept de licenta neexclusiva gratuita pe termen nedeterminat. Cu privire la aceste materiale, administratorii Gustos.ro putand sa le foloseasca in mediul online sau print/offline, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor (citarea autorului). Aceasta licenta neexclusiva poate fi transferata tertilor in aceleasi conditii.

Politica de confidentialitate si protectia datelor

CTRL+ALT+SMILE SRL este operator de date cu caracter personal si respecta toate obligatiile legale care ii revin in legatura cu prelucrarea de date personale. Pentru acest scop, CTRL+ALT+SMILE SRL este inregistrata ca operator de date personale avand numarul 26931, scopul tuturor operatiunilor de date personale fiind promovarea de servicii si produse adresate direct membrilor portalului www.Gustos.ro. 

Prin transmiterea voluntara a oricaror date personale sau informatii prin intermediul site-ului, utilizatorii isi exprima consimtamantul pentru ca aceste date sa fie colectate, inregistrate, stocate, procesate in bazele de date ale CTRL+ALT+SMILE SRL. 

CTRL+ALT+SMILE SRL respecta toate drepturile care sunt prevazute in favoarea persoanelor vizate de prelucrarile de date personale de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: dreptul de acces la date, dreptul de informare, dreptul de interventie si dreptul de opozitie. 

CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a folosi datele colectate pe acest portal de la utilizatorii sai pentru imbunatatirea serviciilor pe care le furnizeaza. CTRL+ALT+SMILE SRL isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice datele lor personale (nume, adrese, numere de telefon etc) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare. De asemenea, CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a face publice date statistice deduse din analiza informatiilor confidentiale, pentru a arata profilul utilizatorilor sai si isi rezerva dreptul de a oferi utilizatorilor serviciile si produsele unor furnizori terti, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrari; asemenea oferte pot fi facute de catre proprietar sau de catre administrator cu respectarea legislatiei in vigoare.

Securitatea datelor cu caracter personal

» CTRL+ALT+SMILE SRL certifica faptul ca indeplinește cerintele de securitate a datelor cu caracter personal;

» CTRL+ALT+SMILE SRL utilizeaza metode și tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariaţilor si procedurilor de lucru, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare;

» Regulamentul intern de organizare si functionare al CTRL+ALT+SMILE SRL contine reglementari cu privire la confidenţialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate in cadrul instituţiei;

» Personalul CTRL+ALT+SMILE SRL este instruit in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate;

» Accesul la computerele ce conţin baze de date cu caracter personal este restrictionat cu cont/user si parola, iar accesarea acestora se poate face doar din sediul sau punctul de lucru al firmei;

» Serverele pe care sunt stocate bazele de date cu caracter personal sunt actualizate din punct de vedere al aplicatiilor software (sistem de operare si aplicatii)

» Serverele utilizate sunt securizate prin aplicatii de firewall si sunt monitorizate in mod continuu de personal calificat (administrator de system)

» Exista un log al acceselor pe aceste servere pentru a determina in mod clar cine si cand a accesat aceste servere

» Aplicatiile de gestionare a bazelor de date sunt instalate pe servere speciale care nu pot fi accesibile prin intermediul Internetului.

» In aplicatiile online ale CTRL+ALT+SMILE SRL nu exista posibilitatea descarcarii sau a printarii de date personale.

» Atat pe statiile de lucru, cat si pe servere sunt instalate programe antivirus si antispyware actualizate cel putin o data pe zi.

» Serverele pe care se stocheaza bazele de date cu caracter personal sunt gazduite in conditii de securitate intr-un datacenter ce permite doar accesul personalului certificat si autorizat.

» CTRL+ALT+SMILE SRL efectueaza trimestrial o analiza a codului sursa al portalului gustos.ro pentru a determina daca exista potentiale brese de securitate.

» Datele cu caracter personal nu vor fi instrainate sub nicio forma tertelor persoane straine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate in acest sens;

Facebook

Prin folosirea aplicatiei create de Gustos.ro pentru pagina proprie (http://www.facebook.com/gustos.ro) care pune la dispozitie descarcarea de carti de bucate in format electronic, utilizatorul isi da acordul pentru folosirea datelor introduse in scopul descarcarii cartii de bucate.

In cazul in care utilizatorul bifeaza casuta de abonare la newsletterul Gustos.ro, acesta isi da acordul sa primeasca notificari periodice din partea site-ului si se poate dezabona oricand de la newsletter. Datele furnizate de utilizator nu sunt prelucrate sau retinute de Facebook.com, ci doar de Gustos.ro in scopul descarcarii cartii electronice si, in cazul care se opteaza pentru acest lucru, pentru pentru abonarea la newsletter.

Obligatiile si raspunderea proprietarului si administratorului

» Portalul si serviciile asociate sunt disponibile avand aspectul, structura si continutul decise de proprietar si administrator. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea portalului si a serviciilor, dar CTRL+ALT+SMILE SRL nu se obliga sa tina cont de aceste sugestii.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio raspundere pentru consecintele care pot aparea din cauza intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe portal sau pe alte site-uri aflate in proprietate.

» Utilizatorii vor folosi informatiile existente pe portal pe propria raspundere, iar CTRL+ALT+SMILE SRL nu poate fi facut raspunzator de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de catre utilizator a informatiilor de pe portal.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu garanteaza credibilitatea, acuratetea sau caracterul complet al informatiilor publicate de catre utilizatori si nu gireaza in nici un fel parerile exprimate de catre utilizatori.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul in care serviciile nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

» In cazul serviciilor platite, pentru perioada in care serviciul a fost inaccesibil pentru utilizator din motive care tin de portal, administratorul se obliga sa prelungeasca perioada de utilizare a serviciului cu o durata egala cu cea in care serviciul nu a fost disponibil.

» Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, CTRL+ALT+SMILE SRL nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. In eventualitatea unei dispute intre utilizatori, CTRL+ALT+SMILE SRL este absolvit de orice raspundere sau despagubire directa sau indirecta, de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.

» Deoarece informatiile publicate de catre utilizatori pe portal pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte sau pot contine inexactitati sau erori, iar CTRL+ALT+SMILE SRL nu are obligatia legala de a verifica aceste informatii, acestia nu garanteaza veridicitatea, exactitatea, buna credinta ori caracterul complet ale acestor informatii.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale, in cazul stergerii, pierderii sau imposibilitatii de a stoca informatii din orice motive tehnice care pot aparea din cauze interne sau externe.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nici o responsabilitate fata de furnizarea unor informatii incorecte, incomplete sau neactualizate pe site-urile sale sau fata de intarzierile care pot aparea.

» CTRL+ALT+SMILE SRL nu ofera nicio garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor Gustos.ro, corectitudinea informatiilor publicate sau securitatea serviciilor sale. De asemenea, CTRL+ALT+SMILE SRL nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.

» CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a modifica sistemul Gustos.ro fara notificarea prealabila a utilizatorilor acestuia.

Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii

Site-ul Gustos.ro poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte surse de informare. Deoarece CTRL+ALT+SMILE SRL nu are niciun control asupra acestor site-uri sau resurse, utilizatorul ia la cunostinta si este de acord ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea acestor site-uri si nu garanteaza si nu sunt responsabili pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe aceste site-uri sau surse de informare.
Mai mult, utilizatorul recunoaste si este de acord ca CTRL+ALT+SMILE SRL nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau surse. 

Sugestii pentru utilizarea serviiciilor

Pentru a putea naviga fara probleme in paginile acestui site, va sugeram:
- sa folositi o rezolutie de minim 800x600 pixeli si adancime de culoare de minim 16 biti;
- sa permiteti browser-ului dumneavoastra sa accepte cookie-uri; cookie-urile pe care le descarcati de pe acest site sunt citite doar in paginile acestui site si nu contin informatii din care sa poata fi trase concluzii privind preferintele, optiunile sau comportamentul dumneavoastra online;

Incheierea acordului

» CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat conditiile mentionate mai sus.