629
retete

»

Retete de Pasti

Alte sectiuni
  • Rulada cu frisca, banane si kiwi

    Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si usoara, care merge foarte bine dupa o masa bogata, deci o poti servi cu incredere. De aceea eu am facut-o de Pasti si chiar

    0 comentarii

  • Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

    Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde in fibra lor si le va fragezi. Se pun pun cotletele impreuna cu usturoiul nedecojit si rosiile cherry la prajit in tigaie. Se

    0 comentarii

  • Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

    In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp sau nu avem prea multa inspiratie pentru niste aperitive rapide. Ele pot fi servite la mese festive, mesele de sarbatori, ca o gustare intre

    0 comentarii

  • Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

    La noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste de la strabunii nostri! Desigur ca sunt nelipsite de pe masa acestei frumoase sarbatori crestine, alaturi de cozonac, ouale frumos vopsite si fripturica

    0 comentarii

  • Friptura frageda de miel la cuptor

    Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica mult apreciata, cu o crusta putin crocanta, bine rumenita, iar carnea din interior a fost foarte aromata, de la toate condimentele folosite si usturoi,

    0 comentarii

  • Cozonac cu dovleac

    Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia,le adaugam in mijlocul faini si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam

    0 comentarii

  • Aripioare de pui la cuptor

    Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le

    0 comentarii

  • Copanele pane cu cascaval

    Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie, dam la rece 30 min. Intre timp amestecam fulgi de porumb

    0 comentarii

  • Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

    Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători. Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui, dar am zis să încerc şi varianta aceasta. Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină

    0 comentarii

  • Spata de miel hot & spicy

    Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel, dar dacă aceasta este condimentată foarte bine, poate fi foarte gustoasă. De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola. Cu

    0 comentarii

  • Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate

    Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale, sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti carne de miel. Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de

    0 comentarii

  • Broscute cu nuca

    Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

    O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult. Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în

    0 comentarii

  • Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

    Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc unele preparate la Slow Cooker. Mai ales în zile ca acestea când sunt multe preparate care necesită cuptorul, iar pâna când slow

    0 comentarii

  • Rulada din muschiulet de porc

    O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare. Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură. Chiar

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce

    Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in

    0 comentarii

  • Miel umplut

    Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe care ma bucur că reuşim să le păstrăm. Cred că este preparatul care încununează orice masa cu ocazia Sarbătorilor Pascale. Pentru cei care nu

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de vanilie

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

    Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

11 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

7 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele