510
retete

»

Retete de Pasti

Alte sectiuni
  • Rulada cu mascarpone si zmeura

    In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina,

    0 comentarii

  • Costite de ied

    Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam bine. Cu aceasta compozitie, ungem costitele de ied. Punem fiecare costita pe hartie de copt, punem un fir de ceapa

    0 comentarii

  • Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

    Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si gustos este in framantarea aluatului si nu numai in cantitatea de oua folosita. Si acum sa trecem la lucru! Mai intai,

    0 comentarii

  • Drob umplut

    Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.    Dam la foc potrivit si tinem,

    0 comentarii

  • Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

    Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat.

    0 comentarii

  • Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia.

    0 comentarii

  • Rulada cu branza si legume

    Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada cu foietaj tip foi, branza, rosioare, ardei gras verde si frunze de ceapa verde. E ideala pentru sarbatorile in familie. Intr-un castron, se amesteca

    0 comentarii

  • Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

    Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. In tigaia

    0 comentarii

  • Tortulet acrisor cu gris si bezea

    Se prepara 2 blaturi astfel: se amesteca grisul cu apa si zaharul si se lasa 2 ore sa se umfle grisul. Eu am copt 2 blaturi odata, avand 2 forme egale. Dupa 2 ore, se mixeaza cu uleiul, se adauga ciocolata topita la bain marie, esenta si se incorporeaza

    0 comentarii

  • Marinada de miel

    Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea de condimentare, luam fiecare bucata de carne si presaram

    0 comentarii

  • Pasca fara aluat cu merisoare

    Se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda, va trebui pisata bine cu furculita, pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia

    0 comentarii

  • Cozonac evantai

    Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam. Cernem

    0 comentarii

  • Pasca cu branza si ciocolata

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa

    0 comentarii

  • Placinta cu spanac si oua de prepelita

    Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si

    0 comentarii

  • Mini tarte spiralate cu legume

    Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin,

    0 comentarii

  • Mini drob in foietaj

    Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt,

    0 comentarii

  • Drob din piept de pui cu verdeata

    Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat il pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi

    0 comentarii

  • Stufat de ied

    Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ule,i intr-un vas, apoi se acopera si se lasa deoparte 1 h. Dupa acest timp, se prajeste carnea cateva minute, pe ambele parti si se scoate apoi intr-o tava. In uleiul ramas, daca nu e

    0 comentarii

  • Prajitura cu cozonac

    Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac, in asa fel, ca sa fie acoperit tata baza tavii, se insiropeaza cu zeama de compot si sucul de portocale proaspat stors, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas,

    0 comentarii

  • Suberek cu carne de curcan

    Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

6 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele