428
retete

»

Retete de Pasti

Alte sectiuni
  • Curcan la cuptor

    Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul dezvoltarii bacteriilor. Trebuie calculat cca 1 zi pentru fiecare kg

    9 comentarii

  • Tort de Paste

    Tort de Paste

    Pentru blatul alb : Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu

    0 comentarii

  • Tort cu crema de lamaie

    Tort cu crema de lamaie

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce

    9 comentarii

  • Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie,

    0 comentarii

  • Ouă vopsite cu coji de ceapă

    Ouă vopsite cu coji de ceapă

    Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă. Se pun cojile de ceapă şi apa într-o cratiţa mai mare plină pe jumătate. Se adaugă ouăle şi se acoperă cu foile.

    14 comentarii

  • Tort cu crema de cacao si cafea

    Tort cu crema de cacao si cafea

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma

    18 comentarii

  • Tort Iepuras cu mure si ciocolata

    Tort Iepuras cu mure si ciocolata  

    Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina.

    23 comentarii

  • Tort cu frisca si portocale

    Tort cu frisca si portocale

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45

    22 comentarii

  • Tort cu citrice

    Tort cu citrice

    Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza cu untul si se adauga

    4 comentarii

  • Tort diplomat

    Tort diplomat

    Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa

    17 comentarii

  • Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

    Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui  

    Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm

    25 comentarii

  • Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

    Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)  

    Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni

    32 comentarii

  • Drob de pui cu ciuperci

    Drob de pui cu ciuperci

    Punem puiul la fiert cu niscaiva condimente sare si boabe de piper, am pus 1/2 lgt curry, 1/2 lgt boia dulce, foi de dafin si cimbru. Eu folosesc mai mult pulpe caci pieptul este mai sec. Ficatul se curata de vinisoare, se trece printr-un jet de apa rece,

    0 comentarii

  • Miel umplut

    Miel umplut

    Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura se prepara astfel.se toaca marunt ceapa si se prajeste.Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine .Se pun intr-un castron painea,ceapa prajita,verdeata

    8 comentarii

  • Tort Snickers

    Tort Snickers

    Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.Adaugam bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom, amestecam bine si luam craticioara de pe foc. Lasam

    20 comentarii

  • Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Carnea se dezoseaza cu atentie, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru rulat. Se intinde, se presara cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice

    0 comentarii

  • Rață la cuptor

    Rață la cuptor

    Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la deschizatura abdomenului daca este cazul si taiem o parte

    5 comentarii

  • Oua umplute cu sunca si ciuperci

    Oua umplute cu sunca si ciuperci

    Ouale umplute se pot prepara in zeci si zeci de feluri, depinde ce ingrediente aveti la indemana. Pentru ca mai multe prietene m-au rugat sa dau o reteta de oua umplute, am incropit ceva ad-hoc cu ce am avut in frigider: ciuperci mai mici decat maslinele,

    14 comentarii

  • Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    *Pentru inceput... 1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel. 2.Crestam pulpa la suprafata in romburi cu un cutit bine ascutit. 3.Curatam ceapa si o tăiem în sferturi. 4.Usturoiul il curatam si il zdrobim usor cu lama cutitului. *Separat

    0 comentarii

  • Kofta de carne de miel cu salata de crudiati pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Kofta de carne de miel cu salata de crudiati pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    *Pentru inceput... 1.Taiem carnea de miel in cuburi si o tocam. 2.Punem susanul intr-o tigaie si il prăjim pana este auriu. Cand este gata, il luam si il punem deoparte sa se raceasca. 3.Ceapa si rozmarinul le spalam si le tăiem fin. 4.Usturoiul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele