508
retete

»

Retete de Pasti

Alte sectiuni
  • Curcan la cuptor

    Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul dezvoltarii bacteriilor. Trebuie calculat cca 1 zi pentru fiecare kg

    9 comentarii

  • Tort de Paste

    Tort de Paste

    Pentru blatul alb : Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu

    0 comentarii

  • Tort cu crema de lamaie

    Tort cu crema de lamaie

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce

    9 comentarii

  • Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie,

    0 comentarii

  • Ouă vopsite cu coji de ceapă

    Ouă vopsite cu coji de ceapă

    Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă. Se pun cojile de ceapă şi apa într-o cratiţa mai mare plină pe jumătate. Se adaugă ouăle şi se acoperă cu foile.

    14 comentarii

  • Tort cu crema de cacao si cafea

    Tort cu crema de cacao si cafea

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma

    18 comentarii

  • Tort Iepuras cu mure si ciocolata

    Tort Iepuras cu mure si ciocolata  Video

    Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina.

    23 comentarii

  • Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

    Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

    Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si gustos este in framantarea aluatului si nu numai in cantitatea de oua folosita. Si acum sa trecem la lucru! Mai intai,

    0 comentarii

  • Chec cu cacao si nuci

    Chec cu cacao si nuci

    Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri

    0 comentarii

  • Tort cu frisca si portocale

    Tort cu frisca si portocale

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45

    22 comentarii

  • Tort cu citrice

    Tort cu citrice

    Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza cu untul si se adauga

    4 comentarii

  • Cozonac evantai

    Cozonac evantai

    Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam. Cernem

    0 comentarii

  • Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

    Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

    Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat.

    0 comentarii

  • Tort diplomat

    Tort diplomat

    Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa

    17 comentarii

  • Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

    Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui  Video

    Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm

    25 comentarii

  • Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

    Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)  Video

    Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni

    32 comentarii

  • Drob de pui cu ciuperci

    Drob de pui cu ciuperci

    Punem puiul la fiert cu niscaiva condimente sare si boabe de piper, am pus 1/2 lgt curry, 1/2 lgt boia dulce, foi de dafin si cimbru. Eu folosesc mai mult pulpe caci pieptul este mai sec. Ficatul se curata de vinisoare, se trece printr-un jet de apa rece,

    0 comentarii

  • Miel umplut

    Miel umplut

    Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura se prepara astfel.se toaca marunt ceapa si se prajeste.Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine .Se pun intr-un castron painea,ceapa prajita,verdeata

    8 comentarii

  • Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia.

    0 comentarii

  • Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

    Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

    Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului, facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele