Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa
Supa de bibilica

Ingrediente

  • bibilică 1 bucată de cca. 1600 g,
  • ceapă galbenă 2 bucați,
  • morcovi 2 bucăți,
  • dovlecel 1 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • ardei kapia 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire,
  • leurdă 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • amestec de piper alb, roșu, verde
  • coriandru 1 boabă,
  • tăiței cu ou cca. 300 g.

Mod de preparare

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat, dar foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.

Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul/CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când

începe fluiere. In mod clasic, la aragaz,oala normala, lasa-ti la fiert la foc ic cca. 60 minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.

Tăițeii cu ou, se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise