1813
retete

Alte sectiuni
  • File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

    Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte. Se prăjeşte, întâi cu pielea în

    0 comentarii

  • Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

    Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece, le vom amesteca impreuna, si vom obtine o compozitie sub forma unor firimituri. Vom adauga oul rece si incepem sa framantam,

    0 comentarii

  • Supa de fructe de mare

     Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia

    0 comentarii

  • Lup de mare cu legume si orez negru

    Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem in tava de cuptor amestecul de marinare si pestele. Mai adaugam un pahar de apa si acoperim cu folie de aluminiu si dam

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare.

    0 comentarii

  • Somon cu piure de conopida

    Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider. Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece,

    0 comentarii

  • Ton pe grill

    Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie. Se ung bucățile de ton cu acest bait si se lasa la macerat 30 min in frigider. Dupa aceea se prepara pe grillul incins, timp de 4-5 min. Se

    0 comentarii

  • Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

    Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,

    0 comentarii

  • Somon cu ciuperci

    Somonul se condimenteaza cu sare si piper. Se stoarce lamaia si zeama se toarna peste peste. Lasam pestele sa absoarba gustul condimentelor 30 min. Prajim apoi pestele stropit cu putin ulei de masline pe tigaia grill. Pe o alta tigaie cu putin ulei de

    0 comentarii

  • Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac

    Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si foarte versatila, caci fiecare anotimp ma inspira altfel, asa ca de fiece data imi iese in alt fel. Ma incumet sa mai

    0 comentarii

  • Salau in dovleac placintar

    Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu

    0 comentarii

  • Pasta de ton cu gogosari copti

    Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente,

    0 comentarii

  • Zeama de peste

    Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit. Se curata ceapa, se toaca julien si se

    0 comentarii

  • Obletel de Dunare marinat in otet

    Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castron. Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand

    0 comentarii

  • Salata orientala cu ton

    In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete si ouale de asemenea, tonul scurs si maruntit, ambele cutii cu fasole clatite cu apa rece si scurse, sare, ulei,

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Carpaccio de caracatita

    Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se curata usturoiul si se zdrobeste. Tentaculele se taie feliute de grosime medie. Intr-o tigaie se topeste untul la foc

    0 comentarii

  • Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

    Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca. 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem

    0 comentarii

  • Somon la cuptor, pe pat de cous-cous

    Pregatim somonul. Incingem bine gratarul uns cu putin ulei. Punem bucata de somon si doar o rumenim pe ambele parti. Il bagam la cuptor pe coacere la 180 grade C, 10 minute. Intre timp amestecam cous-cous-ul cu o lingura de pesto, dupa care cu ajutorul

    0 comentarii

  • Supa crema de somon

    Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii. Intr-o oala incapatoare punem prazul la calit si dupa 2-3 minute, apio si morcovul. Dupa

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.