1804
retete

Alte sectiuni
  • Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac

    Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si foarte versatila, caci fiecare anotimp ma inspira altfel, asa ca de fiece data imi iese in alt fel. Ma incumet sa mai

    0 comentarii

  • Salau in dovleac placintar

    Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu

    0 comentarii

  • Pasta de ton cu gogosari copti

    Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente,

    0 comentarii

  • Zeama de peste

    Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit. Se curata ceapa, se toaca julien si se

    0 comentarii

  • Obletel de Dunare marinat in otet

    Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castron. Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand

    0 comentarii

  • Salata orientala cu ton

    In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete si ouale de asemenea, tonul scurs si maruntit, ambele cutii cu fasole clatite cu apa rece si scurse, sare, ulei,

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Carpaccio de caracatita

    Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se curata usturoiul si se zdrobeste. Tentaculele se taie feliute de grosime medie. Intr-o tigaie se topeste untul la foc

    0 comentarii

  • Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

    Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca. 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem

    0 comentarii

  • Somon la cuptor, pe pat de cous-cous

    Pregatim somonul. Incingem bine gratarul uns cu putin ulei. Punem bucata de somon si doar o rumenim pe ambele parti. Il bagam la cuptor pe coacere la 180 grade C, 10 minute. Intre timp amestecam cous-cous-ul cu o lingura de pesto, dupa care cu ajutorul

    0 comentarii

  • Supa crema de somon

    Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii. Intr-o oala incapatoare punem prazul la calit si dupa 2-3 minute, apio si morcovul. Dupa

    0 comentarii

  • Hamsie de mare prajita

    Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare cateva minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust. Se insira pe scobitori de bambus cate 5-6 pestisori,

    0 comentarii

  • Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

    Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine. Iubesc oameni corecti si pentru asta am pregatit un aperitiv gustos. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam

    0 comentarii

  • Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

    Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc de lamaie in interior si exterior. In crestaturi vom pune felii de lamaie, care vor da un gust aromat pestelui. Toate

    0 comentarii

  • Crema de somon

    Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi adaugi piperul. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

    0 comentarii

  • Salata din icre de crap

    Pentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol, cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa creasca. Adaugam ulei putin cate putin iar la sfarsit, cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca

    0 comentarii

  • Raci de Dunare fierti

    Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta

    0 comentarii

  • Salata de ton

    Se scurge tonul de apa sau ulei deoparte intr-o sita. Porumbul se fierbe 1-2 minute cu sare si se strecoara. Castraveciorii se taie cuburi marunte. Sosul-se pun ingredientele intr-un borcan potrivit si se bat impreuna cateva minute. Se amesteca bine

    0 comentarii

  • Rulada tricolora cu mousse de ton

    Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam

    0 comentarii

  • Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

    Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si piper. Se introduce in interiorul bucatilor de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.