1784
retete

Alte sectiuni
  • Tocanita de mazare noua si cod

    Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste ceapa. Se curata mazarea din pastai si se adauga in tigaie. Se taie in bucati fileul de cod si se pune peste restul ingredientelor. Se

    0 comentarii

  • Plachie cu peste file

    Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu putin ulei, sare, piper dupa gust, acoperim cu o folie de aluminium si dam la cuptor, la 180 de grade C, 15-20 de minute

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si legume

    Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul il taiem marunt. Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat;

    0 comentarii

  • Peste pane

    Bucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca ouale batute cu sare, piper, putin cimbru, usturoiul pisat si faina; dupa omogenizare se trec bucatile de peste prin acest amestec,

    0 comentarii

  • Dorada la cuptor

    Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena, deasupra se stropesc cu ulei, se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30 min; dupa acest timp, se

    0 comentarii

  • Peste asiatic

    Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate de marinada apoi se lasa deoparte 1h, timp in care se intoarce pestele. Pastaile taiate in bucati mai mici, spalate,

    0 comentarii

  • Crochete de peste

    Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca

    0 comentarii

  • Salata rucola cu somon si mango

    Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie, incintam 1 lingura de ulei de masline si punem somonul.Il tragem putin la tigaie, pana isi schimba culoarea pe toate

    0 comentarii

  • Peste condimentat la gratar

    Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea sa lipeasca carnea de gratar. Se condimenteaza dupa gust, se pune pe gratarul bine incins, apoi se intoarce de pe

    0 comentarii

  • Saramura de platica

    Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta

    0 comentarii

  • Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

    Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste,

    0 comentarii

  • Chiftele de ton si salsa de porumb

    Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute

    0 comentarii

  • Peste prajit cu mujdei verde

    Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi fiecare bucata se trece prin faina si se prajeste in ulei mult si incins, dupa care se scoate pe farfurie si se lasa deoparte. Toate ingredientele pentru

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun la fiert, in 2-3 l de apa cu sare. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii si pestele bine spalat. Se lasa sa clocoteasca 5 minute,

    0 comentarii

  • Macrou la cuptor

    Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Apreciez coriandrul pentru notele piperate

    0 comentarii

  • Mousse de ton

    Scurgem bine uleiul din conservele de ton si le punem intr-un vas mai inalt, impreuna cu toate celelalte ingrediente. Cu un mixer vertical, le maruntim si amestecam pe toate, pina se omogenizeaza. Si...GATA ! Urmeaza sa punem pe felii de lamaie sau

    0 comentarii

  • Salata de ton cu iaurt

    O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi mici Zuzu cremos, marar si rosii.

    0 comentarii

  • Crochete de peste cu 4 sosuri

    Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb, cu piper pisat si jumatate de ou, amestecand pana cand

    0 comentarii

  • Rulouri cu masline si fileuri de ansoa

    Scurgem bine fileurile de ansoa, de ulei. Le stropim cu zeama de lamaie. Rulam cate o bucata file de ansoa in jurul unei masline. Asezam pe un platou decorand cu bucati de lamaie si patrunjel verde.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: