1791
retete

Alte sectiuni
  • Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

    Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc de lamaie in interior si exterior. In crestaturi vom pune felii de lamaie, care vor da un gust aromat pestelui. Toate

    0 comentarii

  • Crema de somon

    Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi adaugi piperul. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

    0 comentarii

  • Salata din icre de crap

    Pentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol, cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa creasca. Adaugam ulei putin cate putin iar la sfarsit, cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca

    0 comentarii

  • Raci de Dunare fierti

    Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta

    0 comentarii

  • Salata de ton

    Se scurge tonul de apa sau ulei deoparte intr-o sita. Porumbul se fierbe 1-2 minute cu sare si se strecoara. Castraveciorii se taie cuburi marunte. Sosul-se pun ingredientele intr-un borcan potrivit si se bat impreuna cateva minute. Se amesteca bine

    0 comentarii

  • Rulada tricolora cu mousse de ton

    Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam

    0 comentarii

  • Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

    Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si piper. Se introduce in interiorul bucatilor de

    0 comentarii

  • Tocanita de mazare noua si cod

    Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste ceapa. Se curata mazarea din pastai si se adauga in tigaie. Se taie in bucati fileul de cod si se pune peste restul ingredientelor. Se

    0 comentarii

  • Plachie cu peste file

    Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu putin ulei, sare, piper dupa gust, acoperim cu o folie de aluminium si dam la cuptor, la 180 de grade C, 15-20 de minute

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si legume

    Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul il taiem marunt. Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat;

    0 comentarii

  • Peste pane

    Bucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca ouale batute cu sare, piper, putin cimbru, usturoiul pisat si faina; dupa omogenizare se trec bucatile de peste prin acest amestec,

    0 comentarii

  • Dorada la cuptor

    Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena, deasupra se stropesc cu ulei, se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30 min; dupa acest timp, se

    0 comentarii

  • Peste asiatic

    Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate de marinada apoi se lasa deoparte 1h, timp in care se intoarce pestele. Pastaile taiate in bucati mai mici, spalate,

    0 comentarii

  • Crochete de peste

    Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca

    0 comentarii

  • Salata rucola cu somon si mango

    Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie, incintam 1 lingura de ulei de masline si punem somonul.Il tragem putin la tigaie, pana isi schimba culoarea pe toate

    0 comentarii

  • Peste condimentat la gratar

    Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea sa lipeasca carnea de gratar. Se condimenteaza dupa gust, se pune pe gratarul bine incins, apoi se intoarce de pe

    0 comentarii

  • Saramura de platica

    Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta

    0 comentarii

  • Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

    Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste,

    0 comentarii

  • Chiftele de ton si salsa de porumb

    Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: