1835
retete

Alte sectiuni
  • Piftie de peste

    Se pune la fiert tacamul de peste cu putina sare, se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase. Se scoate carnea, se dezoseaza si se strecoara zeama. Se pune zeama la fiert, se adauga legumele, o capatana de usturoi, condimentele si se fierb, se adauga

    0 comentarii

  • Dorada in vas de paine

    Se pune pestele intr-o tava, cartofii curatati si taiati in doua, toate ingredientele si la final se adauga apa, asa ingredientele se vor imprastia in toata tava. Mod de preparare pentru vasul de paine: Se pune faina de grau intr-un bol si peste faina

    0 comentarii

  • Salata cu dovlecei la gratar si ton

    Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam. Ii acoperim si ii dam la frigider

    0 comentarii

  • Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

    Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline. Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Se condimenteaza

    0 comentarii

  • Crap la cuptor cu dulceata de ardei iuti

    Se curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava, se adauga si ciupercutele clatite in apa rece. Se face un amestec din suc de rosii, bulion de gogosari, dulceata de ardei iuti si se toarna peste peste. Se acopera tava cu capac

    0 comentarii

  • Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

    Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. In acest timp punem

    0 comentarii

  • Mici din carne de peste

    Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt până

    0 comentarii

  • Hering prajit cu rosii si usturoi

    Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30

    1 comentariu

  • Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

    Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare şi se freacă maioneză cu un pic de ulei. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeamă

    0 comentarii

  • Saramura de peste

    Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri. Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor. Se spala legumele si se sterg. Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa. Se

    0 comentarii

  • Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

    Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca

    0 comentarii

  • Somon crocant cu legume

    Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg

    0 comentarii

  • Saramura de macrou

    Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile

    0 comentarii

  • Ghiveci de legume si midii afumate

    Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul. Dupa ce s-au rumenit

    0 comentarii

  • Piftie de peste

    1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele

    0 comentarii

  • Sarmale de peste

    1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță, punem uleiul la încins, iar peste acesta adăugăm morcovul și ceapa tocată. Lăsăm totul la călit pentru 3 minute, după care adăugăm și orezul,

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

    Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,

    0 comentarii

  • Chiftele de cartofi cu ton

    Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele

    0 comentarii

  • Salata cu cartofi noi si peste afumat

    Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron

    0 comentarii

  • Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

    Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de masline ,se sareaza si apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.