1824
retete

Alte sectiuni
  • Somon crocant cu legume

    Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg

    0 comentarii

  • Saramura de macrou

    Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile

    0 comentarii

  • Ghiveci de legume si midii afumate

    Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul. Dupa ce s-au rumenit

    0 comentarii

  • Piftie de peste

    1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele

    0 comentarii

  • Sarmale de peste

    1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță, punem uleiul la încins, iar peste acesta adăugăm morcovul și ceapa tocată. Lăsăm totul la călit pentru 3 minute, după care adăugăm și orezul,

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

    Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,

    0 comentarii

  • Chiftele de cartofi cu ton

    Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele

    0 comentarii

  • Salata cu cartofi noi si peste afumat

    Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron

    0 comentarii

  • Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

    Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de masline ,se sareaza si apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru

    0 comentarii

  • Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

    Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta. Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand

    0 comentarii

  • Supa de pui cu legume dreasa cu ou gatita la Crock Pot Digital 4.7l

    Se spala carnea de pui si se pune cu 2 l de apa, sare si piper in vasul slow cooker-ului Crock-Pot digital 4.7l. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa la gatit pe functia

    0 comentarii

  • File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

    Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte. Se prăjeşte, întâi cu pielea în

    1 comentariu

  • Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

    Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece, le vom amesteca impreuna, si vom obtine o compozitie sub forma unor firimituri. Vom adauga oul rece si incepem sa framantam,

    0 comentarii

  • Supa de fructe de mare

     Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia

    0 comentarii

  • Lup de mare cu legume si orez negru

    Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem in tava de cuptor amestecul de marinare si pestele. Mai adaugam un pahar de apa si acoperim cu folie de aluminiu si dam

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare.

    0 comentarii

  • Somon cu piure de conopida

    Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider. Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece,

    0 comentarii

  • Ton pe grill

    Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie. Se ung bucățile de ton cu acest bait si se lasa la macerat 30 min in frigider. Dupa aceea se prepara pe grillul incins, timp de 4-5 min. Se

    0 comentarii

  • Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

    Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,

    0 comentarii

  • Somon cu ciuperci

    Somonul se condimenteaza cu sare si piper. Se stoarce lamaia si zeama se toarna peste peste. Lasam pestele sa absoarba gustul condimentelor 30 min. Prajim apoi pestele stropit cu putin ulei de masline pe tigaia grill. Pe o alta tigaie cu putin ulei de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.