autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Dorada in vas de paine

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2020

Ingrediente
Ingrediente pentru dorada:, -2 bucati doarada,in jud de 1 kg., -2 linguri bulion de gogosari, -400 ml.suc de patlagele galbene, -1 lingurita sare, -1 varf de cutit de rozmarin, -1 varf de cutit oregano, -1 varf de cutit de chili, -6 fire ceapa verde, -1 legatura leustean, -6 cartofi potrivit de mari, -2 catei de usturoi, -100 ml.apa., Ingrediente pentru vasul de paine:, -300 gr.faina de grau, -200 ml.zer de vaca, -1 praf de sare, -20 gr.drojdie, -3 linguri ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune pestele intr-o tava, cartofii curatati si taiati in doua, toate ingredientele si la final se adauga apa, asa ingredientele se vor imprastia in toata tava.



Mod de preparare pentru vasul de paine:

Se pune faina de grau intr-un bol si peste faina se adauga drojdia stinsa in putin zer,se adauga sare si se framanta aluat turnandu-se zer putin cate putin.La final se adauga ulei si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pret de 10 minute.

Se taie o hartie de copt de marimea unui castron de inox care are diametrul tavii in care s-a pus pestele,se pune aluatul peste hartie si hartia peste castronul de inox,cu ajutorul palmelor inmuiate in ulei se intinde aluatul peste castron,se pune castronul peste tava si se da tava la cuptor la foc potrivit.Se lasa pana se coace frumos coca dupa care se scoate castronul si daca pestele nu este inca facut,se mai lasa la cuptor pana cand este gata.Cand este gata se pune pestele in vasul de paine si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in vas de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Piept de rata cu ananas

Piept de rata cu ananas

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie . Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru dorada:
  • -2 bucati doarada,in jud de 1 kg.
  • -2 linguri bulion de gogosari
  • -400 ml.suc de patlagele galbene
  • -1 lingurita sare
  • -1 varf de cutit de rozmarin
  • -1 varf de cutit oregano
  • -1 varf de cutit de chili
  • -6 fire ceapa verde
  • -1 legatura leustean
  • -6 cartofi potrivit de mari
  • -2 catei de usturoi
  • -100 ml.apa.
  • Ingrediente pentru vasul de paine:
  • -300 gr.faina de grau
  • -200 ml.zer de vaca
  • -1 praf de sare
  • -20 gr.drojdie
  • -3 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

251 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Mini tarte spiralate cu legume