48
retete

»

Retete traditionale din Suedia

  • Ceai cu "maramieh"-Ceai

    “Maramiah” (salvia)se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii

    5 comentarii

  • Supă de somon cu

    se curata ceapa, cateii de usturoi si cartofii. Se toaca ceapa, usturoiul si cartofii mărunt. Se incinge uleiul intr-o oală. Se soteaza

    2 comentarii

  • Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

    Blatul: 1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei 2. bateti faina

    2 comentarii

  • Pytt i panna

    1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10 mm 3. taiati carnea, baconul sau

    3 comentarii

  • Somon cu fructe de

    1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena). 2.

    2 comentarii

  • Chiftelute suedeze(kottbullar)

    Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se

    11 comentarii

  • Pui Jakob

    Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau pulpe pe care le-am prajit ).Se taie

    3 comentarii

  • Rosendls morotstarta

    1. Incalziti cuptorul la 175 de grade. 2. bateti ouale cu zaharul. Adaugati faina, bicarbonatul, praful de copt, coaja de lamaie rasa,

    2 comentarii

  • Gravad Lax (reteta

    1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie. 2.

    0 comentarii

  • Somon cu sos si legume

    Se spala fileul de somon, sa sareaza si se pipereaza si se da la rece. Cartofii se curata si se taie cuburi impreuna cu morcovii. Se

    2 comentarii

  • Salata suedeza de

    Heringul se curata de piele si oase,se taie bucati mari cat se ia dintr-o inghititura. Cartofii se spala si se pun la copt. Sfecla

    3 comentarii

  • Sandvis " viking

    1. Se preincalzeste prajitorul de paine. Se asaza felia de paine in prajitor. Se prajeste pana cand capata culoarea maronie. 2. Se

    2 comentarii

  • Pui picant cu orez

    Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, la foc mare. Presarati generos piper si sare peste bucatile de pui, apoi adaugati si putin usturoi

    1 comentariu

  • Tocana de porc cu

    Intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc

    1 comentariu

  • Somon la tava

    Se sareaza si se pipereaza feliile de somon, se mixeaza untul cu zeama de lamaie de la o lamaie si coaja rasa de la lamaie (doar partea

    2 comentarii

  • prajitura carmen

    Se amesteca galbenusele cu uleiul, ca o maioneza.Separat se bat albusele cu zaharul si zaharul vanilinat .Se amesteca compozitiile

    2 comentarii

  • Prajitura americana

    * Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga

    1 comentariu

  • Floricele de porumb

    Se fac floricelele. Se sareaza. Se arde zaharul pina ajunge sa aiba culoarea maro deschis. Se adauga untul, zaharul si se fierbe amestecind

    1 comentariu

  • Tarta de ciocolata

    1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile

    2 comentarii

  • Biscuiti cu gorgonzola

    1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca.

    1 comentariu

  • Scones

    Se pune cuptorul la 250 grade C. Se amesteca faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Se amesteca si margarina, cu virful degetelor. Se

    1 comentariu

  • Tacopaj

    Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor intr-un castron

    1 comentariu

  • Orez á la Malta

    Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste

    2 comentarii

  • Scrumbii la cuptor

    Se sareaza fileurile. Se ruleza-le cu partea carnoasa inauntru si se pun intr-o tava unsa cu grasime. Se pregateste marinata si se pune

    1 comentariu

  • Tort Schwarzwald

    Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23

    1 comentariu

  • Prajitura cu struguri

    Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele in doua,

    2 comentarii

  • Prajitura foarte

    Se amesteca faina, margarina si zaharul pina se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele curatate

    10 comentarii

  • Cartofi la cuptor

    Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o

    2 comentarii

  • Janssons Frestelse

    Se taie cartofii sub forma de betisoare de chibrituri. Se taie ceapa. Se rumenesc cartofii si ceapa intr-o tigaie. Se pune jumatate

    2 comentarii

  • Prajituri Tosca

    Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul.

    1 comentariu

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: