Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune aluatul sa se odihneasca putin in frigider, invelit in folie de plastic. Se toaca alunele, destul de mare. Se pajesc pe o tava, pe hirtie pergament, la mijloc, 5-7 min. Se amesteca din cind in cind, sa nu se arda.
Se pine cite o bucatica de aluat in forme, formele se pun intr-o tava. Se coc circa 5 minute.
Intre timp se amesteca intr-o craticioara ingredientele pentru umplutura, pe foc mic, pina incep sa fiarba, amestecind mereu. Umplutura se pune in forme. Se coc 10-12 min, dar se mareste temperatura la 200 grade C dupa 5 min. Prajiturile se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se lovesc usor la fund si se desfac din forme. Se lasa la racit pe un gratar metalic.
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii