Invata cum sa prepari gogosari In otet pentru iarna cu o reteta simpla, fara conservanti. Descopera secretul muraturilor delicioase, ideale pentru sezonul rece.
Aceasta reteta de gogosari in otet pentru iarna, ca si pe cea de castraveti in otet pentru iarna, o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi gogosari, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.
Intai de toate sterilizati corect borcanele si capacele.
Spalati gogosarii in cateva ape, curatati-i de cotoare si taiati-i felii.
Pentru fiecare borcan de 800 g avem nevoie de gogosari feliati ( cati incap), 50 de ml de otet ( 5 linguri pline), 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita cu varf de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar, o jumatate de lingurita boabe de piper, o frunza de dafin, o tija de telina si doua bucatele de radacina de hrean.
Am asezat feliile de gogosari in borcane, intercalate cu frunze de telina, o frunza de dafin si doua bucatele de hrean. Le-am presat delicat, fara a le rupe sau strivi.
Am pus otetul si celelalte ingrediente mai sus mentionate, am completat borcanul cu apa, lasand gol de un deget. Am infiletat capacele.
Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie, am acoperit cu apa rece si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Am lasat borcanele la racit in oala pana a doua zi.
Apoi le-am sters, etichetat si asezat frumos in camara.
Spor la preparat reteta de gogosari in otet pentru iarna si pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii