1133
retete

Alte sectiuni
  • Marmelada de nectarine

    Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci o data, o vei face in fiecare vara de acum inainte. Nectarinele  parfumate se transforma intr-o marmelada fina,

    0 comentarii

  • Gem de zmeura si cirese

    Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi se trece prin sita, iar piureul rezultat se rastoarna in vasul de dulceata. Ciresele spalate, cu samburii scosi, se pun si ele in blender, se paseaza, iar

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese

    Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :) Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar

    0 comentarii

  • Compot de cirese

    Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Separat, în borcane, se pun ciresele spalate, zaharul si apa (eu

    0 comentarii

  • Dulceata de pergamonto

    Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia). Se curata

    0 comentarii

  • Dulceata de castane

    Se curata castanele de coaja și se fierb, insa fara sa se sfarame castanele. Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă și se fierbe pana se ingroasa siropul. Dam deoparte siropul, lasam sa se raceasca și apoi adaugam castanele fierte pentru

    0 comentarii

  • Ardei capia pentru iarna

    Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc în cămară şi pentru ardei copti, reţeta de mai jos le va salva pentru că este foarte uşoară, nu necesită mult timp de preparare, iar rezultatul este delicios. Eu

    0 comentarii

  • Dulceata de ardei iute

    Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga cu zaharul. Se pun ardeii tocati peste sirop si se lasa la fiert. Cand dulceata se leaga, se opreste din fiert si

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete cu ciuperci

    Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se toaca, ajutandu-va de un cutit de lemn, special creat pentru

    0 comentarii

  • Zacusca de fasole alba boabe

    Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se

    0 comentarii

  • Zacusca de dovlecei

    Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se Adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac. Ceapa

    0 comentarii

  • Dulceata de ardei iute

    In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre o dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar. Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat

    0 comentarii

  • Magiun de struguri cu nuca

    Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob. Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must (dacă aveți), într-o cratiță cu fundul dublu pentru cca. 25-30 minute, sau până când acestea se înmoaie. Când

    0 comentarii

  • Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

    -Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne. -Se coc vinetele, la foc

    0 comentarii

  • Bulion de gogosari

    Se curata gogosarii de seminte si cotoare, se dau prin masina de tocat carne si se pun la fiert. Se pune peste tocatura, sare dupa gust, se adauga cimbru, oregano si busuioc, dupa ce au fost trecute prin masina de cafea si se fierbe pana cand incepe sa

    0 comentarii

  • Dovlecei in ulei

    Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau

    0 comentarii

  • Zacusca cu gogosari

    Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte

    0 comentarii

  • Compot de struguri albi

    Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe

    0 comentarii

  • Pasta de ardei rosii

    Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei. Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul,

    0 comentarii

  • Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

    Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem. Curatam ardeii iuti cu grija mare, de seminte si cotor. Trebuie sa folosim manusi menajere neaparat! Dupa ce sunt taiati , ii dam prin tocator sau prin masina de carne. Veti vedea ca lasa

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: