1259
retete

Alte sectiuni
  • Gogosari umpluti cu varza

    Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti

    0 comentarii

  • Sos rosu usturoiat

    Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor

    0 comentarii

  • Vinete calite - baza pentru diverse preparate

    Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le punem in borcane, inchidem bine capacul

    0 comentarii

  • Ghebe marinate

    1.Curatam ciupercile si le indepartam parte din codita, cea care este mai dura.Le spalam si le scurgem bine.Eu am sarit peste partea asta...a facut-o vecina in locul meu:-)) 2.Intr-o tigaie punem putin ulei de porumb, adaugam ceapa taiata fideluta, ciupercile

    0 comentarii

  • Dulceata de fructe cu ciocolata

    Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine. Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam

    0 comentarii

  • Dulceata de struguri

    1.Spalam strugurii foarte bine. 2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba. 3.Strângem ușor de fiecare boaba și ii indepartam coaja. Nota:Punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu. 4.Pulpa strugurilor

    0 comentarii

  • Zacusca de hribi

    Pe la noi toata lumea este innebunita dupa ciuperci. Ciuperca este un dar al pamantului si o fala a bucatariei noastre.Avem sumendenii si o gasim pretutindeni.Dupa ploaie ies cu duiumul, odata cu mezinul lor sarac, buretele de fag.Dar parca niciuna nu

    0 comentarii

  • Conserva de peste

    O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului. Este delicioasa! Pentru inceput spalam si curatam pestele de oase.Fileurile rezultate le condimentam cu sare si piper. Intr-o tava punem ulei cat sa acopere tot

    0 comentarii

  • Sos Napoletan facut in casa

    Sos Napoletan...un sos care pur si simplu m-a cucerit!Un gust deosebit care m-a incantat. Am vrut sa am si eu in camara un sos care sa mearga langa orice mancare, sau gustare, sau cu care sa fac niste paste in doi timpi si trei miscari.Ei bine l-am gasit...este:Sosul

    0 comentarii

  • Ceapa murata

    O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna! Se poate servi după o ora, sau după câteva săptămâni si merge de minune la orice fel de baza. Savurati cu placere! 1.Pregătim borcane

    0 comentarii

  • Dulceata de catina

    Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite apoi se trece sub cateva jeturi e apa rece. Se spala clementinele apoi se taie in jumatati. O jumatate de clementina se taie feliute subtiri. Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc.Se pune la

    0 comentarii

  • Dulceata de rubarba (rabarbura) cu nuci si menta

    Rabarbura este o planta ce se gaseste mai des in Ardeal, din care gospodinele prepara compot sau dulceata. Rubarba, rabarbura sau reventul este cunoscuta pentru calitatile sale nutritive, fiind bogata in vitaminele A, B, C, minerale: fier, calciu, potasiu,

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura si visine

    Visinile sa fie curatate de samburi. Puneti fructele de zmeura si visine intro cratita incapatoare, adaugati zaharul respectand proportia la cantitatea de fructe pe care o aveti, adaugati zeama de lamaie, vanilia. Scuturati vasul cu fructele usor,

    0 comentarii

  • Dulceata de caise

    Caisele spalate, curatate de samburi se pun intro cratita incapatoare, se adauga zaharul respectand proportia, zeama de lamaie, vanilia. Amestecati usor cu o lingura de lemn, apoi puneti vasul cu toate cele la flacara domoala sa se topeasca zaharul,

    0 comentarii

  • Gem de mere

    Se spala merele, se curata de coaja si se da prin razatoare,dupa se adauga 2 kg de zahar si se lasa o noapte intreaga la frigider ca sa isi lase zeama. Dupa se pune la fiert intr-un vas merele, apa nu se mai pune ca si-au lasat merele deja. Se lasa

    0 comentarii

  • Gogosari in otet

    Se spala gogosarii, se taie felii si se aseaza in borcane. Se adauga piper, foi de dafin, ceapa, telina. Dupa se prepara otetul la 1 L de otet se adauga 3 L de apa cu sare si zahar dupa gust si se pune otetul in borcane. Dupa se sterilizeaza si

    0 comentarii

  • Castraveti murati in otet

    Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece si putina sare timp de 3,4 ore, dupa care se spala din nou, se scurg si se aseaza in borcane. Se intercaleaza intre rânduri catei de usturoi taiati

    0 comentarii

  • Dovlecei murati

    Se spala foarte bine dovleceii si se taie in fasii de grosime potrivita. Se curata semintele, apoi se aseaza in borcan impreuna cu morcovii taiati rondele, ceapa taiata felii. Urmeaza sa facem saramura. La 1 litru de apa folosim 1 lingura de sare

    0 comentarii

  • Rosii decojite in suc propriu

    Se pune o oala cu apa la fiert. Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane.

    0 comentarii

  • Castraveti in otet

    Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata). Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.