1142
retete

Alte sectiuni
  • Sirop din struguri negri

    Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi

    0 comentarii

  • Gem de piersici

    Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A

    0 comentarii

  • Vegeta de casa

    Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie… Mod

    1 comentariu

  • Ardei iuti in otet

    Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija

    0 comentarii

  • Gogonele in saramura

    Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina. Separat, se pune la fiert apa cu sarea

    1 comentariu

  • Gem de prune rosii

    Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, pana isi lasa sucul. Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se

    0 comentarii

  • Gem de mure

    Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul. A doua zi, se fierbe gemul la foc mic. Se indeparteaza spuma formata si se amesteca sa nu se lipeasca.

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece

    0 comentarii

  • Dulceata de caise

    Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici. Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Cand siropul este legat

    0 comentarii

  • Dulceata de visine

    Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe. Se spala fructele, se scot samburii. Se pun intr-un vas

    0 comentarii

  • Gem de capsuni

    Pentru acest gem am avut un castron cu capsuni de tara, mititele, firave astfel incat s-au destramat la fiert, insa au fost foarte aromate. Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura

    Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul. A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se

    0 comentarii

  • Marmelada de nectarine

    Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci o data, o vei face in fiecare vara de acum inainte. Nectarinele  parfumate se transforma intr-o marmelada fina,

    0 comentarii

  • Gem de zmeura si cirese

    Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi se trece prin sita, iar piureul rezultat se rastoarna in vasul de dulceata. Ciresele spalate, cu samburii scosi, se pun si ele in blender, se paseaza, iar

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese

    Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :) Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar

    0 comentarii

  • Compot de cirese

    Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Separat, în borcane, se pun ciresele spalate, zaharul si apa (eu

    0 comentarii

  • Dulceata de pergamonto

    Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia). Se curata

    0 comentarii

  • Dulceata de castane

    Se curata castanele de coaja și se fierb, insa fara sa se sfarame castanele. Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă și se fierbe pana se ingroasa siropul. Dam deoparte siropul, lasam sa se raceasca și apoi adaugam castanele fierte pentru

    0 comentarii

  • Ardei capia pentru iarna

    Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc în cămară şi pentru ardei copti, reţeta de mai jos le va salva pentru că este foarte uşoară, nu necesită mult timp de preparare, iar rezultatul este delicios. Eu

    0 comentarii

  • Dulceata de ardei iute

    Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga cu zaharul. Se pun ardeii tocati peste sirop si se lasa la fiert. Cand dulceata se leaga, se opreste din fiert si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: