1266
retete

Alte sectiuni
  • Dulceata de gutui

    Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau

    0 comentarii

  • Salata aromata de toamna

    Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador aceasta salata....sper sa va placa si voua celor care treceti pe aici! Asadar spalam si taiem bucati, suvite, felii,

    0 comentarii

  • Dulceata de gutui

    Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare. Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în

    2 comentarii

  • Dulceata din struguri negri

    Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului

    1 comentariu

  • Dulceata din struguri albi cu whisky

    Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des.

    1 comentariu

  • Salata de gogonele

    Rosiile si gogosarii se spala si se taie fideluta, iar morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Legumele astfel pregatite se transfera intr-un vas mai mare, peste ele se adauga zaharul, sarea si otetul, le amestecam energic pentru a

    0 comentarii

  • Gogosari murati

    Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un

    0 comentarii

  • Gogosari umpluti cu varza

    Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti

    0 comentarii

  • Sos rosu usturoiat

    Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor

    0 comentarii

  • Vinete calite - baza pentru diverse preparate

    Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le punem in borcane, inchidem bine capacul

    0 comentarii

  • Ghebe marinate

    1.Curatam ciupercile si le indepartam parte din codita, cea care este mai dura.Le spalam si le scurgem bine.Eu am sarit peste partea asta...a facut-o vecina in locul meu:-)) 2.Intr-o tigaie punem putin ulei de porumb, adaugam ceapa taiata fideluta, ciupercile

    0 comentarii

  • Dulceata de fructe cu ciocolata

    Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine. Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam

    0 comentarii

  • Dulceata de struguri

    1.Spalam strugurii foarte bine. 2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba. 3.Strângem ușor de fiecare boaba și ii indepartam coaja. Nota:Punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu. 4.Pulpa strugurilor

    0 comentarii

  • Zacusca de hribi

    Pe la noi toata lumea este innebunita dupa ciuperci. Ciuperca este un dar al pamantului si o fala a bucatariei noastre.Avem sumendenii si o gasim pretutindeni.Dupa ploaie ies cu duiumul, odata cu mezinul lor sarac, buretele de fag.Dar parca niciuna nu

    0 comentarii

  • Conserva de peste

    O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului. Este delicioasa! Pentru inceput spalam si curatam pestele de oase.Fileurile rezultate le condimentam cu sare si piper. Intr-o tava punem ulei cat sa acopere tot

    0 comentarii

  • Sos Napoletan facut in casa

    Sos Napoletan...un sos care pur si simplu m-a cucerit!Un gust deosebit care m-a incantat. Am vrut sa am si eu in camara un sos care sa mearga langa orice mancare, sau gustare, sau cu care sa fac niste paste in doi timpi si trei miscari.Ei bine l-am gasit...este:Sosul

    0 comentarii

  • Ceapa murata

    O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna! Se poate servi după o ora, sau după câteva săptămâni si merge de minune la orice fel de baza. Savurati cu placere! 1.Pregătim borcane

    0 comentarii

  • Dulceata de catina

    Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite apoi se trece sub cateva jeturi e apa rece. Se spala clementinele apoi se taie in jumatati. O jumatate de clementina se taie feliute subtiri. Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc.Se pune la

    0 comentarii

  • Dulceata de rubarba (rabarbura) cu nuci si menta

    Rabarbura este o planta ce se gaseste mai des in Ardeal, din care gospodinele prepara compot sau dulceata. Rubarba, rabarbura sau reventul este cunoscuta pentru calitatile sale nutritive, fiind bogata in vitaminele A, B, C, minerale: fier, calciu, potasiu,

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura si visine

    Visinile sa fie curatate de samburi. Puneti fructele de zmeura si visine intro cratita incapatoare, adaugati zaharul respectand proportia la cantitatea de fructe pe care o aveti, adaugati zeama de lamaie, vanilia. Scuturati vasul cu fructele usor,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide