Dulceata de gutui la slow cooker Crock Pot
Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe mărunte,
Gem de gutui cu lavanda, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune
Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se gaseste si ea in gradina mea... Pentru gatirea gemului am
Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un ceaun mare de tuci la fiert. Se adauga sare,zahar,se pot adauga si ierburi aromate dar de la o vreme eu nu mai pun
Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie
Am pregătit zilele trecute niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason
Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute (din momentul în care ating punctul de fierbere). Oprim focum și lăsăm
Gem asortat din piersici, caise si nectarine
Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă,
Zacusca de vinete la slow cooker Crock-Pot digital 4.7 l
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Ardeiul copt si vinetele se toaca marunt. Tocam marunt si rosiile din bullion. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pun vinetele, ardeiul, ceapa calita, pasta de ardei kapia,
Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau
Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador aceasta salata....sper sa va placa si voua celor care treceti pe aici! Asadar spalam si taiem bucati, suvite, felii,
Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare. Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în
Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului
Dulceata din struguri albi cu whisky
Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des.
Rosiile si gogosarii se spala si se taie fideluta, iar morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Legumele astfel pregatite se transfera intr-un vas mai mare, peste ele se adauga zaharul, sarea si otetul, le amestecam energic pentru a
Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un
Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti
Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor
Vinete calite - baza pentru diverse preparate
Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le punem in borcane, inchidem bine capacul
1.Curatam ciupercile si le indepartam parte din codita, cea care este mai dura.Le spalam si le scurgem bine.Eu am sarit peste partea asta...a facut-o vecina in locul meu:-)) 2.Intr-o tigaie punem putin ulei de porumb, adaugam ceapa taiata fideluta, ciupercile
Dulceata de fructe cu ciocolata
Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine. Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam
1.Spalam strugurii foarte bine. 2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba. 3.Strângem ușor de fiecare boaba și ii indepartam coaja. Nota:Punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu. 4.Pulpa strugurilor