Gem de gutui cu nuci. Reteta delicioasa, aromata si usor de preparat

Incearca reteta noastra de gem de gutui cu nuci. Se prepara foarte simplu si vei obtine un gem extrem de aromat, gustos, cu o culoare superba.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Gem de gutui cu nuci. Reteta delicioasa, aromata si usor de preparat

Ingrediente

  • 1,5 kg gutui (curatate si taiate cubulete)
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 200 g nuci (taiate grosier)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 baton de scortisoara (optional)

Mod de preparare

Curata gutuile: spala bine gutuile, indeparteaza cotorul si taie-le in cubulete mici, lasand coaja pentru un gust mai intens si o textura ferma. Pentru a evita oxidarea, pune cubuletele de gutui intr-un bol cu apa si zeama de lamaie.

Pregateste siropul: intr-o cratita mare, adauga apa si zaharul. Lasa amestecul sa fiarba la foc mediu pana se formeaza un sirop, aproximativ 10-15 minute.

Adauga gutuile: scoate gutuile din apa si pune-le in siropul de zahar. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand gutuile se inmoaie si capata o culoare aurie, timp de aproximativ 30-40 de minute. Amesteca ocazional pentru a evita lipirea.

Adauga nucile: dupa ce gutuile s-au fiert si au devenit translucide, adauga nucile taiate grosier si scortisoara (daca doresti un plus de aroma). Mai fierbe gemul inca 10 minute.

Verifica consistenta: pentru a verifica daca gemul este gata, pune o lingurita de gem pe o farfurie rece. Daca se ingroasa dupa cateva secunde, este gata.

Imbuteliaza: toarna gemul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si intoarce-le cu capacul in jos pentru a crea vid. Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le depozita intr-un loc racoros si intunecat.

Sfaturi:
Poti adauga si alte arome, cum ar fi vanilie sau ghimbir, pentru un gust diferit.
Pentru o textura mai uniforma, gutuile pot fi date pe razatoare in loc de a fi taiate cubulete.

Poti folosi gemul pentru a umple delcioase cornulete fragede, prajituri, clatite sau orice alt desert. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise