Incearca reteta noastra de gem de gutui cu nuci. Se prepara foarte simplu si vei obtine un gem extrem de aromat, gustos, cu o culoare superba.
Curata gutuile: spala bine gutuile, indeparteaza cotorul si taie-le in cubulete mici, lasand coaja pentru un gust mai intens si o textura ferma. Pentru a evita oxidarea, pune cubuletele de gutui intr-un bol cu apa si zeama de lamaie.
Pregateste siropul: intr-o cratita mare, adauga apa si zaharul. Lasa amestecul sa fiarba la foc mediu pana se formeaza un sirop, aproximativ 10-15 minute.
Adauga gutuile: scoate gutuile din apa si pune-le in siropul de zahar. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand gutuile se inmoaie si capata o culoare aurie, timp de aproximativ 30-40 de minute. Amesteca ocazional pentru a evita lipirea.
Adauga nucile: dupa ce gutuile s-au fiert si au devenit translucide, adauga nucile taiate grosier si scortisoara (daca doresti un plus de aroma). Mai fierbe gemul inca 10 minute.
Verifica consistenta: pentru a verifica daca gemul este gata, pune o lingurita de gem pe o farfurie rece. Daca se ingroasa dupa cateva secunde, este gata.
Imbuteliaza: toarna gemul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si intoarce-le cu capacul in jos pentru a crea vid. Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le depozita intr-un loc racoros si intunecat.
Sfaturi:
Poti adauga si alte arome, cum ar fi vanilie sau ghimbir, pentru un gust diferit.
Pentru o textura mai uniforma, gutuile pot fi date pe razatoare in loc de a fi taiate cubulete.
Poti folosi gemul pentru a umple delcioase cornulete fragede, prajituri, clatite sau orice alt desert. Pofta buna!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii