Marmelada asortata de fructe - reteta fara zahar, naturala, delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra de marmelada asortata de fructe fara zahar, 100% naturala, din mere, pere, gutui si prune. O reteta simpla, sanatoasa si aromata, perfecta pentru un mic dejun echilibrat sau un desert fara vinovatie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Marmelada asortata de fructe - reteta fara zahar, naturala, delicioasa si aromata

Ingrediente

  • 2-3 mere bine coapte
  • 2-3 pere moi si dulci
  • 1 gutuie mare
  • 5-6 prune moi
  • 200 ml suc concentrat de mere
  • optional - putina scortisoara sau vanilie naturala

Mod de preparare

Daca iti place gustul dulce natural al fructelor, dar vrei sa eviti zaharul rafinat, aceasta marmelada asortata de fructe fara zahar este alegerea perfecta. O combinatie de mere, pere, gutui si prune, care aduce savoare si culoare oricarui mic dejun.

Este moale, aromata si usor acrisoara, iar secretul ei sta in dulceata naturala a fructelor coapte si in fierberea lenta. Ideala pentru cei care tin post, pentru copii sau pentru un stil de viata echilibrat.

Daca iti plac retetele sanatoase, incearca si retea de magiun de struguri, gem de caise fara zahar sau de magiun de prune.

Spala, curata fructele doar de cotoare sau samburi si taie-le cubulete mici.
Pune-le intr-o cratita cu fund gros si adauga sucul de mere.

Fierbe la foc mic, acoperit, 25–30 de minute sau pana cand fructele devin foarte moi.
Amesteca din cand in cand. Daca se evapora prea mult lichid, adauga putina apa.

Paseaza totul cu un blender vertical si trece pasta obtinuta printr-o sita fina, pentru o textura catifelata.

Pune piureul obtinut inapoi pe foc mic, fara capac.

Fierbe 35-40 de minute, amestecand constant, pana capata o textura groasa, lucioasa si se desprinde usor de pe pereti.
Poate dura si mai mult, in functie de cat de zemoase sunt fructele.

Toarna marmelada fierbinte intr-o forma de sticla sau plastic.

Las-o sa se raceasca complet; se va intari pe masura ce se raceste.

Se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise