Magiun de struguri

Reteta de magiun de struguri. Magiun de struguri reteta simpla, fara zahar, fara conservanti. Magiun de struguri reteta bunicii. Retete cu struguri.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Magiun de struguri

Ingrediente

  • 5 kg de struguri negri fara samburi

Mod de preparare

Reteta de magiun de struguri este extrem de simpla si se face doar cu struguri. Fara zahar, fara conservanti, doar struguri dulci si parfumati. Are exact acel gust pe care il stiu din copilarie, este absolut delicios si se face foarte usor.

Am ales struguri negri foarte copti, dulci si aromati. Sunt din soiul Otilia, fara simburi, cu plulpa carnoasa si crocanta.

I-am spalat bine si, cu rabdare, am desprins boabele de pe ciorchina. Apoi le-am pus intr-o cratita mare de inox cu fund dublu. I-am zdorbit foarte bine cu mana si i-am pus la fiert.

*Daca aveti struguri cu samburi, va trebui sa-i dati in fiert si sa-i treceti printr-o sita.

Am fiert magiunul de struguri pana cand a capatat consistenta ( va trebui sa ramana mai putin de jumatate in vas). Spre finalul fierberii, l-am mai blenduit putin, pentru consistenta.

L-am transferat fierbinte in borcane spalate, uscate si sterilizate (inclusiv capacele). Am pus borcanele fierbinti sub prosoape groase si le-am lasat pana s-au racit complet.

Apoi le-am etichetat si le-am asezat in camara.

Trebuie sa va spun ca am obtinut cel mai bun si aromat magiun de struguri, exact asa cum mi-l amintesc din copilarie. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise