1428
retete

Alte sectiuni
  • Zeama de peste

    Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit. Se curata ceapa, se toaca julien si se

    0 comentarii

  • Bors de cartofi

    Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si rădăcina de pătrunjel, iar dupa ce s-au inmuiat puțin, am adaugat rosiile si cartofii. Dupa ce s-au fiert, am adaugat bors cam

    0 comentarii

  • Ciorba de varza cu afumatura de porc

    Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem

    0 comentarii

  • Ciorba de vacuta

    Carnea am taiat-o si am pus-o la fiert timp de 1 h, spumam la nevoie. Pentru ciorba de vacuta, aleg acelasi tip de carne pentru ca fierbe destul de repede si este foarte gustoasa (steaks bovine). Intre timp curatam, spalam si tocam legumele si, in cazul

    0 comentarii

  • Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

    Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o oala incapatoare, calim ceapa si ardeiul in ulei incins, adaugand apoi morcovii si scaricica. Dupa ce le calim cateva minute, adaugam cartofii si acoperim

    0 comentarii

  • Ciorba de ied

    Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga ceapa taiata marunt, ardeiii de asemenea, radacinoasele eu le dau pe razatoarea mare sau taiate

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional,

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    1 comentariu

  • Ciorba dulce de miel

    După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu.

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Ciorba cu carnati de bere

    Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat cubulete si usturoiul taiat felii. Se lasa 2-3 minute sa se soteze, apoi se adauga cubul de supa de legume, dizolvat intr-un litru de apa fiarta. Se

    0 comentarii

  • Ciorba de potroace

    Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa

    0 comentarii

  • Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

    Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand,

    3 comentarii

  • Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)

    Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si pentru ca deja am intrat in postul Craciunului, m-am gandit ca nu ar fi rau sa va gatesc acest bors, care este usor de preparat si

    1 comentariu

  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    5 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Ciorba de salata verde cu omleta

    Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii. Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura. Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam

    2 comentarii

  • Bors de varza cu rata

    Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii,

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.