1411
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    0 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Ciorba de salata verde cu omleta

    Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii. Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura. Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam

    0 comentarii

  • Bors de varza cu rata

    Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii,

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Ciorba de miel ardeleneasca

    Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne. Am

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu fructe

    Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga intr-un vas cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert 40 minute. Dupa ce totul a fiert foarte bine, se strecoara

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecel

    Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Ciorba de pui de casa

    Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi

    0 comentarii

  • Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

    Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac servita in paine

    Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele

    0 comentarii

  • Ciorba de iepure

    Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele

    0 comentarii

  • Ciorba de varza

    Se toaca ceapa, se rade fin morcovul, se călesc în puțin ulei, 2-3 minute. Apoi se adaugă faina desfăcuta în 500 ml apa, se lasă să dea în clocot, si se adaugă restul de apa. Când compoziția începe sa fiarbă, se adaugă

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu orez si legume pasate

    Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase

    0 comentarii

  • Ciorba de loboda

    Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am incins putin ulei. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt. Se umple

    1 comentariu

  • Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

    Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele, rosia felii julien, pieptul taiat cuburi si se prajesc usor pana cand isi schimba culoarea si gusturile se intrepatrund. Spre final, se adauga si costita

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde

    Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit; peste ceapa se adauga morcovul tocat, mixul de gogosari si se prajesc, asa cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga apa, putina sare si se fierb pana sunt patrunse bine legumele. Se

    0 comentarii

  • Bors cu fasole rosie

    Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa, de seara pana dimineata, sa se umfle; a doua zi, se scurge si se pune intr-un vas pe foc cu apa; dupa 20 min, se scurge apa, se clateste fasolea, apoi se pune din nou pe foc, cu apa fierbinte si 1/2

    0 comentarii

  • Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

    Ciorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe, iar eu o gatesc destul de des, pentru ca aici gasesc pe tot parcursul anului legume proaspete. Daca nu am bors, de obicei folosesc fie bors magic, fie acresc cu zeama de lamaie. Ce trebuie

    0 comentarii

  • Bors de loboda

    Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste. Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjelul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii. Intr-o oala cu presiune,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania