1476
retete

Alte sectiuni
  • Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

    Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se paseaza supa cu blenderul pana devine catifelata. Se asezoneaza supa

    0 comentarii

  • Ciorba de pui cu prune uscate

    Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

    Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe

    0 comentarii

  • Ciorba de spanac cu zeama de varza murata

    Spanacul se lasa la decongelat intr-o strecuratoare cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata. Se curata si se taie celelalte legume, dupa preferinte. Kaizerul il taiem fasii si il prajim putin in oala de ciorba, in putin ulei, pina isi dezvolta

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de perisoare

    Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete deosebite. Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba. Pentru inceput speli bine

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

    Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam

    0 comentarii

  • Ciorba deasa de legume cu pui si taietei din omleta

    Se spala pieptul de pui, se taie cubulete si se pune fiert cu putina sare. Dupa ce a dat in clocot, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe

    0 comentarii

  • Ciorba de burta

    Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece. Cand se porneste la fiert, se adauga in oala legumele curatate si taiate in doua, ceapa( intreaga, curatata de coaja) si ardeiul. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 minute,in functie de cat de bine

    0 comentarii

  • Bors cu pui de tara

    Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa, se lasa sa traga un clocot, dupa care se ia spuma cu o lingura, fiind pui de tara nu este necesar sa se arunce prima apa, nu este crescut cu concentrate si nici cu medicamente, deci este pui sanatos. Dupa

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de oase afumate

    Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert . Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scurg si se pun iar la fiert in apa curata. Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert. Se

    0 comentarii

  • Ciorba de aripioare, cu spanac verde

    Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara. Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul,

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare.

    0 comentarii

  • Zama de pastai cu afumatura

    Fasolea se curata si se taie sau rupe in bucati. Oasele afumate se desfac in bucati si se spala. Se pun la fiert in apa. Adunam toata spuma pe care o face carnea. Adaugam la fiert si fasolea. Legumele se curata si se taie foarte marunt in cubulete. Intr-o

    0 comentarii

  • Supa de rata cu legume

    De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea, tinind cont ca ratusca este destul de grea si grasuta. Asa ca am folosit aripile, spinarea, copanelele si gatul, pentru a obtine o supa delicioasa. Mai

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute. Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

    Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit

    0 comentarii

  • Supa de linte

    Se clateste lintea si se pune la fiert cu apa, se trag doua clocote, se arunca apa, se clateste lintea si se pune la fiert cu toate legumele tocate marunt, se adauga ierburile aromate, sare si se fierbe totul la foc potrivit; cand sunt toate fierte, se

    0 comentarii

  • Supa de aripioare cu legume, dreasa cu ou

    Se spala aripioarele si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce dau in clocot aripioarele, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe foc pana

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde

    Legumele se curata si se spala. În puțin ulei se călește ceapa, morcovul, ciupercile, se pune boia. Se complectează cu apă și apoi usturoi, fasolea, după fierbere se adaugă smântâna, sare, piper și verdeață. Este buna pt.diabetici.

    0 comentarii

  • Ciorba de pui cu smantana

    Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare). Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.