autor:

amalia
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2019

Ingrediente
500 g carne tocata de porc si vita, un os de vita, 1 ceapa mare alba, 1 morcov, 1 cartof, o felie de telina, 1 ou, 4 lg de orez, o mana de faina, 4 l apa + 500 ml+ 500 ml, 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati, 3 frunze de patrunjel tocate marunt, 1 frunza de leustean tocata marunt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita.



Si de fiecare data rezulta retete deosebite.

Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba.

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.

Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.

Pui apa in oala si cand da in clocot adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.

Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele si oul, framantand si omogenizand totul.

Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.

Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.

Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.

Adaugi in ciorba amestecul de verdeaa, stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de Pasare

Supa de Pasare

Se pregateste din clapon sau gaina.Se curata pasarea bine(sau daca este cumparata de la supermarket

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
ciorba de fasole

ciorba de fasole

se pune uleiul peste se taie zarzavatul marunt si se pune intro oala la calit cand se inmoaie se

0 voturi    1 comentariu
50h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc si vita
  • un os de vita
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • o felie de telina
  • 1 ou
  • 4 lg de orez
  • o mana de faina
  • 4 l apa + 500 ml+ 500 ml
  • 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati
  • 3 frunze de patrunjel tocate marunt
  • 1 frunza de leustean tocata marunt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spal? bine, se taie buc??ele ?i se pune la fiert într-o oal? cu ap? rece ?i o linguri?? de sare se lasa sa dea in 2-3

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Supa de fructe de mare Supa de fructe de mare

 Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot