214
retete

Alte sectiuni
  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    0 comentarii

  • Zuchinni pizzette

    Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper. Se taie marunt rosiile uscate. Se taie cascavalul in bucati mai mici decat diametrul rondelelor de

    0 comentarii

  • Bouyourdi

    Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc

    0 comentarii

  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

    In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp sau nu avem prea multa inspiratie pentru niste aperitive rapide. Ele pot fi servite la mese festive, mesele de sarbatori, ca o gustare intre

    0 comentarii

  • Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

    Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători. Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui, dar am zis să încerc şi varianta aceasta. Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină

    0 comentarii

  • Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

    Aluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator

    0 comentarii

  • Bagheta umpluta in crusta de bacon

    Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline, calind iute ceapa taiata fin, adaugand ouale batute spuma cu un praf

    0 comentarii

  • Cuiburi din paste cu legume aromate

    Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de cuib),le lasam sa fiarba cca 5 minute apoi le scoatem,lasam sa

    0 comentarii

  • Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

    Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta. Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand

    0 comentarii

  • Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot

    Se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot malaiul, sarea si apa calda. Se amesteca bine si se seteaza pe functia high timp de 2 ore. La jumatatea timpului de gatire se ridica capacul si se amesteca bine. La final, inainte de servire, se adauga untul

    0 comentarii

  • Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock-Pot

    Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore. Dupa ce a s-au terminat cele 4 ore, turnam compozitia intr-un tifon fin si lasam la scurs pana a doua

    0 comentarii

  • Tarta cu doar 3 oua

    Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac ceva uşor şi rapid şi care să îi şi satisfacă poftele iubitului meu. Mai aveam fix 3 ouă. Iată ce a ieşit: Preîncălziţi cuptorul

    0 comentarii

  • Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

    In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in

    0 comentarii

  • Tarta cu legumele toamnei

    Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul

    0 comentarii

  • Snack de toamna

    Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus. Restul le tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit in ulei ciupercile, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, prazul,

    0 comentarii

  • Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

    Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o presa pentru cartofi. Se lasa sa se raceasca. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

    Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci

    0 comentarii

  • Salata de toamna cu dovleac copt

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am

    1 comentariu

  • Ciuperci umplute cu carne de curcan si linte

    Se curata ciupercutele de pielita si se indeparteaza piciorusele, se sareaza si se stropesc cu ulei de masline, se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptor cca 20 minute, dupa care cu un servetel absorbant strangem din palariute

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.