161
retete

Alte sectiuni
  • Toba

    Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,

    0 comentarii

  • Clatite cu pate si cascaval

     Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala, amestecam adaugand treptat faina, praful de copt, piper. Amestecam bine cu mixerul (sau cu telul) acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min. Ungem

    0 comentarii

  • Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

    Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori. Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegetala

    Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Pregatim umplutura Intr-un bol

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Crema de somon

    Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi adaugi piperul. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

    0 comentarii

  • Balmos ca la Buzau

    Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adauga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se

    0 comentarii

  • Rulada de carne cu sunca si felii de branza

    Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi. Se

    0 comentarii

  • Bulete de parmezan

    Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie sa obtii un "aluat" usor de modelat pentru a

    0 comentarii

  • Terina de branza cu struguri

    Intr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii. Jos si pe partile laterale asezam feliile subtiri de cascaval, iar pe partea de jos si lateralele mici asezam felii de sunca. Intr-un bol mixam bine untul la temperatura

    0 comentarii

  • Saleuri de casa

    Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor,

    0 comentarii

  • Cordon bleu din castraveti murati

    Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si se lasa la scurs pentru indepartarea excesului de lichid. Se taie cascavalul sau bacon-ul sub forma de fasii de lungimea

    0 comentarii

  • Tarta cu legume si branza de capra

    Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20 de minute, la 200 de grade C. Ceapa taiata solzi o prajesc in putin ulei pana devine aurie. Pe tava cuptorului tapetata

    0 comentarii

  • Mamaliga cu branza (in straturi)

    Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana sa nu servim asa ceva. Desi acum foarte rar o mai prepar asa, cateodata mi se face dor de acele vremuri si trantesc

    0 comentarii

  • Langos

    Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare

    1 comentariu

  • Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

    Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa. Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac si branza sarata

    Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute. Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza

    Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Tarta morarului

    Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: