175
retete

Alte sectiuni
  • Batoane de porumb cu branza

    Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Punem compozitia la congelator pentru 20 de minute, dupa care o scoatem si formam cu mainile

    0 comentarii

  • Placinte sarate cu branza

    Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se

    0 comentarii

  • Aperitiv morcovi pascali

    De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză. Mod de preparare: Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se

    1 comentariu

  • Cosulete cu crema de branza si leurda

    Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat.

    0 comentarii

  • Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

    Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180 de grade C. Acestia se vor desface asa cum se vede in poza, la primul din dreapta si ii vom umple cu ajutorul unei lingurite,

    0 comentarii

  • Placinta taraneasca

    Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat.

    1 comentariu

  • Foietaj cu sunca si branza topita

    Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se unge sunca cu branza si se ruleaza. Dupa aceea, invelim sunca cu aluat in forma de spirala. Ungem cu ou batut si dam la

    0 comentarii

  • Omleta cu dragoste...de dieta

    Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute. Untul il pui intr-o tigaie wok si torni amestecul.

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

    Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul , lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare,

    1 comentariu

  • Sufleu de brocoli

    Se desface brocoli in bucatele mai mici, se spala si apoi se pun la fiert in apa clocotita cu legumele deshidrate, cca. 10 minute. Se scot din apa si se trec sub jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea aprinsa. Se unge o tava cu ulei de masline, se

    0 comentarii

  • Tarta de primavara

    Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină

    3 comentarii

  • Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

    Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin razatoarea mare. Cartofii razuiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sare, galbenusul de ou, se condimenteaza si

    0 comentarii

  • Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

    Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat. Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul

    0 comentarii

  • Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

    Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine. Iubesc oameni corecti si pentru asta am pregatit un aperitiv gustos. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam

    0 comentarii

  • Toba

    Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,

    0 comentarii

  • Clatite cu pate si cascaval

     Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala, amestecam adaugand treptat faina, praful de copt, piper. Amestecam bine cu mixerul (sau cu telul) acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min. Ungem

    0 comentarii

  • Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

    Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori. Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegetala

    Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Pregatim umplutura Intr-un bol

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Crema de somon

    Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi adaugi piperul. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.