135
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu mozzarella si ardei

    Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si

    0 comentarii

  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  • Aperitive festive

    Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici sau chiar pe cei mari, la o sărbătoare în familie. Mod de preparare: Speli legumele. Într-un castronel,

    0 comentarii

  • Pogacele din foietaj

    Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem salam, cascaval si susan. Acoperim cu un alt disc de aluat. Ungem o tava cu ulei si punem pogacelele. Preincalzim cuptorul

    0 comentarii

  • Cornuri din aluat de cartofi

    Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul ras, faina si sarea. Se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Se intinde aluatul intr-un cerc, pe

    0 comentarii

  • Pogacele cu cascaval

    Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele cu ajutorul unui pahar, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt,

    0 comentarii

  • Rulada cu branza si legume

    Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada cu foietaj tip foi, branza, rosioare, ardei gras verde si frunze de ceapa verde. E ideala pentru sarbatorile in familie. Intr-un castron, se amesteca

    0 comentarii

  • Omleta cu leurda si cascaval

    In tigaia cu ulei, se pune leurda bine spalata, cu coditele taiate, iar frunzele taiate marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale batute separat, sare, piper, apoi se imparte compozitia in doua si se fac omlete intr-o

    0 comentarii

  • Placinta cu spanac si oua de prepelita

    Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si

    0 comentarii

  • Mini tarte spiralate cu legume

    Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin,

    0 comentarii

  • Rulada Veselie in culori

    Spanacul decongelat si scurs bine, se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri, cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect; apoi, incorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in

    0 comentarii

  • Saratele cu chimen

    Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung

    0 comentarii

  • Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

    Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru

    1 comentariu

  • Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita

    Ciupercile curatate de pielita si picioruse, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se sareaza si se ung cu un pic de ulei de masline, se dau la cuptor, cca. 10 minute. Intre timp, fierbem mazarea cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

    0 comentarii

  • Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

    Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam

    0 comentarii

  • Mousse de ton

    Scurgem bine uleiul din conservele de ton si le punem intr-un vas mai inalt, impreuna cu toate celelalte ingrediente. Cu un mixer vertical, le maruntim si amestecam pe toate, pina se omogenizeaza. Si...GATA ! Urmeaza sa punem pe felii de lamaie sau

    0 comentarii

  • Omleta la cuptor

    Se bat ouale, se adauga pe rand toate ingredientele. Se da la cuptorul incins in prealabil, se coace aprox. 20 minute. Eu am facut omleta in doua moduri, intr-un vas yena si sub forma de briose.

    0 comentarii

  • Martisor fluturas

    Se decupeaza painea in forma de fluturas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri. Se unge cu branza, apoi se asaza pe mijloc o fasie de salam, iar pe aripioare, se asaza cate un triunghi decupat din castravete, cate doua rondele de morcov decupate cu

    0 comentarii

  • Martisor Trifoi cu patru foi

    Rondelele de castravete se decupeaza in forma de inimioara, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri. Feliile de paine se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde, apoi se ung cu cate o lingurita de branza. Pe o felie, se asaza inimioarele din castravete

    0 comentarii

  • Lalele din morcov si castravete

    Rondelele de morcov se cresteaza in forma de lalea. Rondelele de castravete se cresteaza in forma de frunze. Se construieste cate o lalea astfel: in varful unei scobitori se pune morcovul, apoi se introduce castravetele, dar un pic mai jos. Se taie putin

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: