200
retete

Alte sectiuni
  • Tarta cu legumele toamnei

    Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul

    0 comentarii

  • Snack de toamna

    Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus. Restul le tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit in ulei ciupercile, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, prazul,

    0 comentarii

  • Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

    Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o presa pentru cartofi. Se lasa sa se raceasca. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

    Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci

    0 comentarii

  • Salata de toamna cu dovleac copt

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am

    0 comentarii

  • Ciuperci umplute cu carne de curcan si linte

    Se curata ciupercutele de pielita si se indeparteaza piciorusele, se sareaza si se stropesc cu ulei de masline, se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptor cca 20 minute, dupa care cu un servetel absorbant strangem din palariute

    0 comentarii

  • Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac

    Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei. Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm, marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator) Intre timp pregatim umplutura.

    0 comentarii

  • Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

    Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala,ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului,

    0 comentarii

  • Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

    Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si

    0 comentarii

  • Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

    Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri, care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei. Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde,

    0 comentarii

  • Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

    Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se incorporeaza in preparat,apoi se adauga faina cernuta cu praf de copt.

    0 comentarii

  • Guguluf aperitiv din dovleac

    Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția

    0 comentarii

  • Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

    Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute,

    0 comentarii

  • Taci si inghite

    Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare; este bine sa nu fie prea tare sa se poata

    0 comentarii

  • Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

    Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si biscuitii sarati sau painea veche uscata, ceapa verde, semintele de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper apoi se

    0 comentarii

  • Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

    Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge

    0 comentarii

  • Salata aperitiv cu trufe de branza

    Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste omleta pe ambele parti. Se lasa omleta la racit, dupa care se taie fasii de marimea unor taietei. Se spala valeriana

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza sarata si vanata

    Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul si amestecam bine si adaugam inca putin zatar si amestecam din nou. Intindem o foaie de aluat, impartim in patrate

    0 comentarii

  • Oua ochiuri in paine toast

    Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile de paine in tigaie si se sparg ouale in interiorul lor. Se asezoneaza cu sare si piper si se prajesc circa 5 minute,

    0 comentarii

  • Dovlecei pane cu branza de vaci

    Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam sa se scurga de apa cca 30 min-1 ora daca avem timp. Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.