Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Ingrediente

  • 1 vanata mare si groasa in circumferinta
  • 250 g mazare
  • 150 g tofu cu masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 cescuta de linte rosie
  • 1 lingurita legume deshidratae fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • un ardei kapia copt
  • 4 oua de prepelita

Mod de preparare

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca cca. 20 de minute.

Intre timp calim ceapa taiata marunt impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata.

Lintea se spala si se fierbe 10 minute, apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit, (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si cca 100 ml apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac pana scade bine.

Cu acest amestec umplem rondelele coapate de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprite, pe margini si dam din nou la cuptor pana se incheaga oul de prepelita. Sunt delicioase dupa ce se racoresc un pic.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor