52
retete

Alte sectiuni
  • Zacusca cu ciuperci

    Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez

    Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga

    0 comentarii

  • Usturoi marinat

    Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se asaza in borcane cu condimentele repartizate pentru fiecare borcan. Solutia fiarta

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez pentru iarna

    Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna

    0 comentarii

  • Salata in straturi pentru iarna

    Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu struguri

    Se spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele, hreanul betisoare, ceapa solzisori, telina si sfecla se taie in bucatele, conopida se desface in buchetele. Ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se umplu cu boabe de struguri si se

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu varza si morcovi

    Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze, apoi se toaca fideluta subtire. Morcovul curatat se da prin razatoare. Capatana de telina se curata

    0 comentarii

  • Ciuperci marinate

    Se curata si se spala in 2-3 ape ciupercutele, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intr-o craticioara cu gura mai larga se pun ciupercile impreuna cu uleiul, ceapa taiata solzisori, boabele de piper, lingura de sare, dafinul si sucul de la lamaie,

    0 comentarii

  • Turnulete de pui, vinete si dovlecei

    Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam carnea tocata cu

    0 comentarii

  • Salata cu pui

    Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite pe care le fierbem, le scurgem bine si le adaugam in salata. Cu cateva zile in urma am facut un pui la rotisor din

    0 comentarii

  • Mini ardei umpluti cu branza

    Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, marul tocat marunt. Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii. Ardeii

    0 comentarii

  • Ghiveci de vara la cuptor

    Se pune uleiul într-o cratiță și se încinge ușor. Se adaugă ceapa tăiată fideluță, morcovul rondele și se amestecă. Apoi punem ardeiul gras, tăiat fașii, puțină sare și se amestecă. După ce sunt puțin călite, se adaugă

    0 comentarii

  • Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

    Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare; Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox.

    0 comentarii

  • Salata indragostita

    Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si poti incepe cu ceea ce ii pui in farfurie. O cina perfecta poate fi si o salata. Speli legumele si le tai

    0 comentarii

  • Timbale de fasole si spuma de sunca

    Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie, se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet

    2 comentarii

  • Guacamole-pasta de avocado

    Avocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface. Il curatam de coaja si il punem pe ofarfurie mare care sa poata incapea totul. Taiem rosia cuburi mici de tot si ceapa de asemeni si amestecam totul cu avocado; de asemeni adaugam si ardeiul iute, sucul

    0 comentarii

  • Salata de cartofi

    Mazarea si morcovul le fierb in apa cu sare cateva minute si le strecor. Cartoful, ouale, castravetii si maslinele le taiem marunt, amestecam cu mazarea si morcov si le condimentam la gust, dupa care adaugam maioneza si amestecam bine; dupa care punem

    0 comentarii

  • Poienita cu ciuperci

    Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din ou, mustar si ulei. Castraveciorii ii taiem cubulete. Intr-o cratita punem folie alimentara, asezam ciupercutele cu palaria in jos, apoi punem patrujelul

    1 comentariu

  • Salata de pui cu maioneza

    Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele

    1 comentariu

  • Salata de conopida cu carne de curcan

    Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram

    1 comentariu

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.