70
retete

Alte sectiuni
  • Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

    Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor. Scurgem fileul de ton și îl stropim

    0 comentarii

  • Salata de toamna cu dovleac copt

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am

    0 comentarii

  • Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

    Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si

    0 comentarii

  • Salata de fasole rosii cu legume

    Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci mai avem timp ca sa-i putem rasfata pe cei dragi, fie pe cei de-ai casei, sau pe prieteni. Cum procedam? Mai intai vom

    0 comentarii

  • Salata aromata de toamna

    Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador aceasta salata....sper sa va placa si voua celor care treceti pe aici! Asadar spalam si taiem bucati, suvite, felii,

    0 comentarii

  • Gogosari copti cu smantana la cuptor

    Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper, dupa gust Rulati fasiile si puneti-le intr-un graten rezistent la cuptor, uns in prealabil cu putin ulei. Adaugati

    0 comentarii

  • Salata aperitiv cu trufe de branza

    Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste omleta pe ambele parti. Se lasa omleta la racit, dupa care se taie fasii de marimea unor taietei. Se spala valeriana

    0 comentarii

  • Gogosari murati

    Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un

    0 comentarii

  • Salata de cartofi cu maioneza

    Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Lasati-i sa se racoreasca, cojiti-i si taiati-i in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Adaugati maslinele si amestecati totul bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati maioneza si

    0 comentarii

  • Gogosari umpluti cu varza

    Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti

    0 comentarii

  • Sos rosu usturoiat

    Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor

    0 comentarii

  • Vinete calite - baza pentru diverse preparate

    Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le punem in borcane, inchidem bine capacul

    0 comentarii

  • Zacusca

    Incep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca, desi o ador iar rezultatul a fost mult peste asteptari, DELICIOASA si o sa respect aceasta reteta an de an. Am inceput prin a coace vinetele, le-am curatat de coji am ales

    0 comentarii

  • Tocana de legume la borcan

    Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el. Ardeiul se curata de seminte, se spala,

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete

    Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti. Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati

    0 comentarii

  • Zacusca cu fasole

    Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam

    2 comentarii

  • Bulion de gogosari cu ierburi aromate

    Se taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne. Se pune la fiert in vase mari, se adauga sare, ierburi aromate si se fierb pana ce scade surplusul de lichid. Se pune bulionul in borcane

    0 comentarii

  • Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

    Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si se dau prin razatoarea mare. Intr-un bol, se amesteca rondelele de praz cu marul ras, stafidele stoarse, maioneza, sarea,

    0 comentarii

  • Zacusca cu ciuperci

    Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez

    Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.