autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2018

Ingrediente
1,3 kg gogosari, 1,2 kg kapia, 700 gr ceapa, 600 gr morcovi, 700 ml suc de rosii pregatit in casa din rosii de gradina (sau 1,5 kg rosii de gradina), 250 ml ulei, 3 conserve de fasole alba, boabe mari (eu am folosit de la Sun Food. Daca folositi fasole uscata, 700 gr sa fie, tot alba si boabe mari), sare mare, piper

Dificultate: Medie Timp: 7h

4 voturi

Mod de preparare

Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare.

Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac.

Cand s-au racit, ii curatam de coaja, indepartam cotorul si toate semintele. Aveti grija sa scurgeti zeama ce iese din interior, intr-o cratita.

Ceapa o curatam, o dam prin robot, dar nu o facem pasta.

Morcovul decojit tot in robot il maruntim.

Gogosarii si ardeii kapia, curatati, ii maruntim in robot.

Intr-o oala de tuci incingem uleiul.

Adaugam ceapa si morcovul, le inabusim 8-10 minute.

Adaugam amestecul de kapia cu gogosari, zeama lasata de aceastia strecurata, invartim in oala.

Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Dupa circa o ora, punem si sucul de rosii.

Daca nu aveti suc de rosii de casa, folositi rosii de gradina. (Acestea le spalati, le opariti putin, apoi le indepartati coaja si cotorul. Le treceti prin robot. Acestea le adaugati in oala dupa 30-40 de minute de cand fierbe zacusca).

Cand incepe sa se ingroase zacusca, amestecam tot mai des.

Cand are consistenta dorita, adaugam fasolea fiarta, scursa de zeama. (La fel, daca folositi fasole uscata, o fierbeti bine inainte, cu o ceapa, bucati de morcov, sare, piper si o scurgeti de zeama).

Dam gust cu sare si piper.

Mai lasam sa fiarba cam 10-15 minute.

Cand este gata, tragem oala de pe aragaz si o lasam 30 de minute sa se racoreasca.

Folosim borcane de 370 gr pentru a pune zacusca.

Le spalam bine cu apa fierbinte si detergent de vase, le punem cu gura in jos sa se scurga.

In borcanele uscate, punem zacusca, dar nu umplem borcanele pana sus.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 10 borcane de 370 gr.

Infiletam bine capacele la borcane, le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita mai larga.

Punem apa rece in cratita, sa cuprinda borcanele cam pe 3/4.

Deasupra punem un prosop si dam drumul la aragaz.

Cand incepe apa sa clocoteaca, lasam 25 de minute zacusca la sterilizat.

Cand sunt gata, le scoatem din cratita, le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand sunt reci.

Le etichetam si le depozitam la rece.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna.

21 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2018

    Multumesc Dantes!

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2018

    Buna!

Dificultate

Medie

Timp

7h

4 voturi

Ingrediente

  • 1,3 kg gogosari
  • 1,2 kg kapia
  • 700 gr ceapa
  • 600 gr morcovi
  • 700 ml suc de rosii pregatit in casa din rosii de gradina (sau 1,5 kg rosii de gradina)
  • 250 ml ulei
  • 3 conserve de fasole alba
  • boabe mari (eu am folosit de la Sun Food. Daca folositi fasole uscata
  • 700 gr sa fie
  • tot alba si boabe mari)
  • sare mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Dantes!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salată cu pui şi rucola