544
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba radauteana cu muschi de porc

    Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de perisoare

    Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete deosebite. Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba. Pentru inceput speli bine

    0 comentarii

  • Supa de fructe de mare

     Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia

    0 comentarii

  • Supa de legume cu coltunasi de casa

    In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de oase afumate

    Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert . Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scurg si se pun iar la fiert in apa curata. Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert. Se

    0 comentarii

  • Supa de naut cu varza creata si chorizo

    Salamul (sau carnatii) il taiem rondele si il injumatatim, apoi il prajim putin ca sa isi dezvolte aroma. In oala de supa punem rosiile,, nautul bine scurs, varza taiata marunt, salamul prajit, chilli si apa necesara, apoi lasam sa fiarba. Este gata

    0 comentarii

  • Ciorba de aripioare, cu spanac verde

    Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara. Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul,

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare.

    0 comentarii

  • Supa de rata cu legume

    De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea, tinind cont ca ratusca este destul de grea si grasuta. Asa ca am folosit aripile, spinarea, copanelele si gatul, pentru a obtine o supa delicioasa. Mai

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute. Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

    Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit

    0 comentarii

  • Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

    Daca aveti o supa de pui gata facuta o folositi pe aceasta. Daca nu va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data aceasta. Deci: tacamul de pui spalat si curatat se pune in oala.

    0 comentarii

  • Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

    In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si

    0 comentarii

  • Supa de aripioare cu legume, dreasa cu ou

    Se spala aripioarele si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce dau in clocot aripioarele, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe foc pana

    0 comentarii

  • Ciorba de pui cu smantana

    Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare). Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare si ceapa taiata marunt si din cand in cand se aduna spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea este fiarta pe trei sferturi, se scoate se curata de pe os si se taie in bucati mici si

    0 comentarii

  • Krautsuppe - supa de varza

    Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Adaugam morcovul si telina si lasam sa se inmoaie .Carnea de porc si pui taiata bucati se aduga peste legume si lasam cateva min pana cand carnea se albeste . Varza tocata se pune in oala peste carne.Adaugam

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu pui, fidea si crutoane

    Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată, morcovii tăiaţi în două, ardeiul tăiat în două. Când

    1 comentariu

  • Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

    Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol. Morcovul se curata

    0 comentarii

  • Ciorba de pui radauteana

    Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii,  apoi se completează cu apă, se asezonează de sare, piper și leuștean, și se lasă la fiert semiacoperit la foc

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.