Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Ingrediente

  • Aproximativ 1,5 litri supa de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 ml smantana de gatit
  • Sare si piper dupa gust
  • 500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc)
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr piept de pui
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat fin
  • 1 ou mai mic sau 1 galbenus
  • 1-2 linguri griș(cat sa se lege compozitia)
  • 2 linguri de parmezan ras fin
  • Pentru pesto:
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura busuioc
  • Sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 linguri fulgi de migdale
  • 3 linguri parmezan ras sau pecorino, sau branza (romaneasca) maturata Praid

Mod de preparare

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.

Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.

Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc