109
retete

»

Delicii sanatoase de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  • Gulas

    Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si fasole boabe

    Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan. A doua zi spalam

    0 comentarii

  • Veggie Burgers

    Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate cubulete si lasam la calit cateva

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Dorada la cuptor

    Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena, deasupra se stropesc cu ulei, se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30 min; dupa acest timp, se

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu fructe

    Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga intr-un vas cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert 40 minute. Dupa ce totul a fiert foarte bine, se strecoara

    0 comentarii

  • Prajitura cu struguri si roscove

    Bati spuma tare albusurile cu zahar si zahar vanilat; galbenusurile frecate cu ulei adaugat cate putin, iaurtul, se amesteca totul usor cu albusurile batute, apoi se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. Intr-un bol mic se pun

    0 comentarii

  • Prajitura cu caise

    Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se rastoarna in tava cu hartie

    0 comentarii

  • Fasole galbena cu legume

    In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga fasolea curatata si se lasa la fiert cu capac, amestecand din cand in cand. Spre final, cand fasolea e aproape

    0 comentarii

  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

    Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate

    0 comentarii

  • Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

    Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta,

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece

    0 comentarii

  • Dovlecel umplut cu legume

    Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici. Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul,

    0 comentarii

  • Chiftelute cu dovlecei si soia

    Dovleceiii curatati de coaja, rasi fin, dupa ce sunt bine storsi, se pun intr-un castron impreuna cu morcovul curatat si ras fin, ceapa tocata foarte marunt, usturoiul pisat, granulele de soia oparite cateva minute, apoi scurse, mararul taiat marunt, ouale

    0 comentarii

  • Paste cu dovlecei

    Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, se scot pe o farfurie, se calesc si restul fasiilor tot la fel, apoi se amesteca

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: