127
retete

»

Delicii sanatoase de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

    Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare; Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox.

    0 comentarii

  • Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

    Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot. Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri.

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac si coaste de miel

    Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim

    0 comentarii

  • Cosulete cu crema de branza si leurda

    Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat.

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

    Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze

    0 comentarii

  • Cheesecake cu portocale

    Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Briose cu ciocolata (GlutenFree)

    Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci. 3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de

    0 comentarii

  • Tort cu pere

    Tort cu pere si dragoste-ingredientul reusitei garantate. :) Blat: 1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albsurile de galbenusuri. 3. Punem albusurile cu praful de sare in bolul mixerului si mixam pana obtinem o spuma aerata, moale.

    1 comentariu

  • Clatite festive si indragostite

    Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la

    0 comentarii

  • Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

    Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el. Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc,

    0 comentarii

  • Salata Tabouleh cu conopida

    Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde. Sa nu il maruntiti prea tare ca se face mamaliga. Punem conopida intr-un vas cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute impreuna cu usturoiul dat

    0 comentarii

  • Budinca de quinoa cu merisoare

    Pentru inceput se pun merisoarele intr-un bol, amestecate cu coniac si se lasa deoparte. In vase mici diferite, se pun pe foc cate o cana cu lapte de cocos, o lingura cu miere si intr-un vas quinoa rosie iar in altul quinoa alba, se lasa pe foc mic, amestecand

    0 comentarii

  • Supa crema cu spanac

    Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute. Dovlecelul, cartofii si morcovul se curata si se taie grosier, apoi se adauga peste ceapa. Punem apa atat cat sa

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Mix de fasole batuta

    Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte

    0 comentarii

  • Supa crema de mazare cu jambon

    In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute. Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul

    0 comentarii

  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.