220
retete

»

Delicii sanatoase de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Rulada cu ciocolata si capsuni

    Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de

    0 comentarii

  • Tort cu morcovi si nuca

    Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati

    0 comentarii

  • Rulouri cu spanac si branza

    Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La

    0 comentarii

  • Salata cu dovlecei la gratar si ton

    Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam. Ii acoperim si ii dam la frigider

    0 comentarii

  • Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

    Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert

    0 comentarii

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    1 comentariu

  • Hering prajit cu rosii si usturoi

    Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30

    1 comentariu

  • Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

    Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare şi se freacă maioneză cu un pic de ulei. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeamă

    0 comentarii

  • Bouyourdi

    Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc

    0 comentarii

  • Evantai de vinete

    Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper. Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara

    0 comentarii

  • Frigarui de ciupercute aromate

    Se taie ciupercutele in jumatati cu tot cu codita si se infig pe bete de frigarui care au fost inmuiate in apa. Se amesteca uleiul de masline cu boiaua dulce afumata, sarea, piperul si usturoiul maruntit. Cu amestecul de condimente ungem ciupercutele

    0 comentarii

  • Salata de pepene verde cu haloumi

    Pepenele verde este recunoscut pentru gustul său dulce și răcoros, dar și pentru multiplele sale calități: bogat în apă și săruri minerale, în fructoză și vitamine, oferă organismului exact ceea ce are nevoie pentru a te simți

    0 comentarii

  • Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

    Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai

    0 comentarii

  • Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

    Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul

    0 comentarii

  • Salata de porumb cu avocado

    Combinati toate ingredientele de salata impreuna. Intr-un bol mic, amestecati ingredientele de dressing si turnati peste salata de avocado. Asezonati cu sare daca doriti.

    0 comentarii

  • Supa rece de castravete cu avocado

    Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim

    0 comentarii

  • Somon crocant cu legume

    Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg

    0 comentarii

  • Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de pui

    Se spala, se rup capetele si atele pastailor. Se spala si apoi se taie bucatele dovleceii si rosiile. Se taie cubulete mici pieptul de pui.Se curate usturoiul si se taie marunt. Se pune la calit in ulei de masline pieptul de pui impreuna cu usturoiul,

    0 comentarii

  • Zucchini cu pui si mozzarella

    Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Înre

    0 comentarii

  • Granita de pepene rosu

    Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se amestecă din când în când cu o furculiţă. Se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings