Ciorba de cartofi gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de cartofi gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • aproximativ 300 gr "iasca galbena", ciuperca de padure
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa alba
  • 2 fire apio
  • 300 ml suc de rosii
  • verdeata proaspata-patrunjel, leustean
  • Pentru servit: smantana, ardei iute

Mod de preparare

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Ce este special la supa asta? Simplitatea ei si ingredientele. Ciuperca "iasca galbena" sau "puiul padurii" cum mai este cunoscuta, are o aroma deosebita. Este o ciuperca fibroasa, destul de tare daca nu o gasesti in stare foarte tanara, motiv pentru care eu am fiert-o separat pentru inceput. Seamana foarte bine la gust cu carnea de pui, se foloseste atat ciuperca cat si zeama in care fost fiarta.

In cuva aparatului se pune ciuperca curata si spalata si aproximativ 2 litri apa.

Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Zeama in care a fiert ciuperca se pastreaza si se foloseste la ciurba propriu zisa. Ciuperca se taie cubulete.

Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva aparatului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa. Se taie restul legumelor ca pentru ciorba, se adauga peste ceapa calita, cartofii taiati cuburi mai mari, ciuperca fiarta si taiata cubulete, zeama in care a fiert ciuperca, sucul de rosii. Se pune capacul peste aparat, se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se asezoneaza ciorba cu sare si piper daca va place, verdeata proaspata este obligatorie. Se serveste calda cu smantana, ardei iute...Sa va fie de folos!!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura