Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Blatul:
Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia.
La final incorporati faina cernuta si praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute.
Scoateti blatul din cuptor cand este gata.
Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati si il puneti in hartie de copt, pentru a nu se desface.
Il lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas mic de inox, puneti ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca lichida.
Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Dati crema la rece 2-3 ore.
Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati.
Restul de frisca lichida, rece, o mixati pana devina spuma.
Incorporati frisca si siropul de menta, in crema de ciocolata mixata, cu ajutorul unei palete.
Spalati capsunile, indepartati coditele si taiati-le bucati mai mari.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.
Asezati bucati de capsuni din loc in loc, apoi incepeti si rulati cat mai strans.
Inveliti rulada in folie alimentara si o dati la rece 2-3 ore.
Se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii