Rulouri cu spanac si branza

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu spanac si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 210 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cepe verzi
  • 450 gr spanac congelat
  • 200 gr cas
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Laptele il incalziti putin, untul il topiti.

Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine.

Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea.

Adaugati drojdia, amestecati.

Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati.

La final adaugati untul topit treptat si uleiul.

Framantati pana sunt bine incorporate toate.

Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul, cam o ora, o ora si ceva.

Umplutura:

Ceapa verde, curatata, o taiati rondele.

Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa verde si spanacul.

Le lasati la foc potrivit, amestecati din cand in cand.

Dupa ce a scazut tot lichidul, luati spanacul de pe foc. Il lasati 10 minute sa se racoreasca.

Casul il dati pe razatoarea mare, oul il bateti spuma.

Le incorporati peste spanac, dar si parmezanul. Amestecati bine.

La final presarati sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnati pe masa de lucru, presarati putina faina inainte.

Intindeti cu sucitorul o foaie dreptunghiulara, de circa 1 cm grosime.

Pe una din lungimile dreptunghiului, pe margine, puneti umplutura.

Incepeti si rulati dinspre partea cu spanac, cat mai strans.

Ruloul obtinut in taiati pe jumatate, apoi fiecare jumatate in 6 bucati. Folositi un cutit bine ascutit.

Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Le mai lasati sa creasca 10-15 minute.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti.

Daca va mai raman, cand sunt inca caldute, le acoperiti cu folie alimentara pentru a ramane moi.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise