autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2020

Ingrediente
Pentru aluat:, 450 gr faina, 210 ml lapte, 1 ou, 40 gr unt, 1 lingura ulei de masline, 20 gr drojdie proaspata, 1 lingurita rasa zahar, sare, Pentru umplutura:, 2 cepe verzi, 450 gr spanac congelat, 200 gr cas, 2 linguri parmezan ras, 1 ou, 1 lingura ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul:

Laptele il incalziti putin, untul il topiti.

Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine.

Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea.

Adaugati drojdia, amestecati.

Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati.

La final adaugati untul topit treptat si uleiul.

Framantati pana sunt bine incorporate toate.

Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul, cam o ora, o ora si ceva.

Umplutura:

Ceapa verde, curatata, o taiati rondele.

Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa verde si spanacul.

Le lasati la foc potrivit, amestecati din cand in cand.

Dupa ce a scazut tot lichidul, luati spanacul de pe foc. Il lasati 10 minute sa se racoreasca.

Casul il dati pe razatoarea mare, oul il bateti spuma.

Le incorporati peste spanac, dar si parmezanul. Amestecati bine.

La final presarati sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnati pe masa de lucru, presarati putina faina inainte.

Intindeti cu sucitorul o foaie dreptunghiulara, de circa 1 cm grosime.

Pe una din lungimile dreptunghiului, pe margine, puneti umplutura.

Incepeti si rulati dinspre partea cu spanac, cat mai strans.

Ruloul obtinut in taiati pe jumatate, apoi fiecare jumatate in 6 bucati. Folositi un cutit bine ascutit.

Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Le mai lasati sa creasca 10-15 minute.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti.

Daca va mai raman, cand sunt inca caldute, le acoperiti cu folie alimentara pentru a ramane moi.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulouri cu spanac si branza feta

Rulouri cu spanac si branza feta

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare,

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Limonada cu ghimbir, fara zahar

Limonada cu ghimbir, fara zahar

Portia de sanatate vine astazi sub forma unei bauturi perfecte pentru zilele toride de vara! Este

3 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 210 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cepe verzi
  • 450 gr spanac congelat
  • 200 gr cas
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii sanatoase de la bloggeri

Guguluf aperitiv din dovleac Guguluf aperitiv din dovleac

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Clătite pufoase reţetă vegană  si fără  gluten Clătite pufoase reţetă vegană si fără gluten

Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate

6 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Limonada cu ghimbir, fara zahar