Somon crocant cu legume

Desi stiu cate beneficii are asupra organismului, gatesc destul de rar somon.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon crocant cu legume

Ingrediente

  • 2 buc medalion de somon
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper alb
  • 100 ml apă
  • 2 lgt de unt
  • legume ( rondele de morcovi, mazăre, conopidă, porumb dulce)
  • Eu păstrez întotdeauna la congelator, în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți, mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara și îți vine să fugi din bucătărie...

Mod de preparare

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg mereu variantele autohtone, mai cunoscute sau cel proaspăt pescuit.

Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute.

Între timp îți pregătești legumele.

Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante. Nu ai nevoie să adaugi unt sau ulei, fiindcă pielea vă lăsa suficientă grăsime.

Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust.

Servești totul imediat, alături de lămâie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure