Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2019

Ingrediente
2 buc medalion de somon, zeama de la o lămâie, sare, piper alb, 100 ml apă, 2 lgt de unt, legume ( rondele de morcovi, mazăre, conopidă, porumb dulce), Eu păstrez întotdeauna la congelator, în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți, mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara și îți vine să fugi din bucătărie...

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg mereu variantele autohtone, mai cunoscute sau cel proaspăt pescuit.



Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute.



Între timp îți pregătești legumele.



Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante. Nu ai nevoie să adaugi unt sau ulei, fiindcă pielea vă lăsa suficientă grăsime.

Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust.



Servești totul imediat, alături de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Mancare de fasole la slow cooker Crock-Pot

Mancare de fasole la slow cooker Crock-Pot

In vasul aparatului Crock-Pot puneti ceapa tocata marunt, ardeiul gras tocat bucatele, morcovul in

8 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking
Tocanita cu ghebe si ciuperci

Tocanita cu ghebe si ciuperci

Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de

3 voturi    4 comentarii
4h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc medalion de somon
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper alb
  • 100 ml apă
  • 2 lgt de unt
  • legume ( rondele de morcovi
  • mazăre
  • conopidă
  • porumb dulce)
  • Eu păstrez întotdeauna la congelator
  • în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți
  • mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara și îți vine să fugi din bucătărie...

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Slow Cooking

Escalop de vara Escalop de vara

De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Inghetata de lavanda si zmeura Inghetata de lavanda si zmeura

Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)