Orez cu peste afumat. Reteta simpla si gustoasa pentru o masa cu adevarat delicioasa

Deschide-ti apetitul cu o reteta de orez cu peste afumat, o combinatie delicioasa si sanatoasa. Aceasta mancare savuroasa imbina aroma bogata a pestelui afumat cu cremozitatea orezului, oferindu-ti o experientă culinara de neuitat. Poți savura acest preparat ca atare sau alaturi de legume proaspete pentru o masa echilibrata si plina de gust. Descopera secretul unei mese delicioase și hranitoare cu reteta noastra simpla și usor de preparat.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Orez cu peste afumat. Reteta simpla si gustoasa pentru o masa cu adevarat delicioasa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 500 g peste afumat (somon, macrou, hering)
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie rosii cuburi (sau 3-4 rosii proaspete)
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-o cratita aniaderenta caliti ceapa toacata marunt cateva minute, apoi adaugati orezul si mai gatiti pana cand orezul devine translucid.

Adaugati apoi apa, supa de peste sau legume (in jur de 600 de ml), pestele afumat, sare dupa gust. Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic, in jur de 20 de minute sau pana cand se umfla orezul.

Apoi adaugati rosiile tocate, mai gatiti inca vreo 5 minute si stingeti focul.

Puneti in farfurii si decorati cu patrunjel proaspat tocat (din abundenta).

Puteti servi orezul cu peste afumat ca atare sau sa-l acompaniati cu o salata proaspata sau cu felii de avocado pentru un plus de prospetime.

Va mai recomandam si reteta de file de cod cu orez si verdeturi sau peste pane cu orez.

De asemeni, inca o reteta delcicioasa de incercat este orezul cu peste si fructe de mare. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise