Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am ales o varianta facila de preparare pentru a avea timp sa profit si de vremea faina care-a sosit. Fara prea multe introduceri, asadar, un preparat light :).
Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.
In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.
Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.
Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii