autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu peste

File de cod cu orez si verdeturi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , 1. 125 gr orez salbatic, 2. 400 gr file de cod, 3. 200 ml lapte, 4. o legatura ceapa verde, 5 o legatura de patrunjel, 6. 2 catei de usturoi, 7. 2 linguri ulei, 8. 2 foi de dafin, 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica, 10. boia ardei dulce, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am ales o varianta facila de preparare pentru a avea timp sa profit si de vremea faina care-a sosit. Fara prea multe introduceri, asadar, un preparat light :).

Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.

In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.

Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.

Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!
Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am al
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu orez si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Macrou in sos de rosii cu vin

Macrou in sos de rosii cu vin

.Mod de preparare: Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1. 125 gr orez salbatic
  • 2. 400 gr file de cod
  • 3. 200 ml lapte
  • 4. o legatura ceapa verde
  • 5 o legatura de patrunjel
  • 6. 2 catei de usturoi
  • 7. 2 linguri ulei
  • 8. 2 foi de dafin
  • 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica
  • 10. boia ardei dulce
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Oua coapte

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa

142 voturi    17 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Strudel de dovleac

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

37 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive