autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu peste

File de cod cu orez si verdeturi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , 1. 125 gr orez salbatic, 2. 400 gr file de cod, 3. 200 ml lapte, 4. o legatura ceapa verde, 5 o legatura de patrunjel, 6. 2 catei de usturoi, 7. 2 linguri ulei, 8. 2 foi de dafin, 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica, 10. boia ardei dulce, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am ales o varianta facila de preparare pentru a avea timp sa profit si de vremea faina care-a sosit. Fara prea multe introduceri, asadar, un preparat light :).

Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.

In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.

Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.

Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu orez si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Chiftelute cu ton in stil marocan

Chiftelute cu ton in stil marocan

Un deliciu, am ramas fara cuvinte. Merg de minune cu paine marocana calduta si o salata cu otet balsamic

4 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico , 21 octombrie 2017

    Foarte Gustos

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1. 125 gr orez salbatic
  • 2. 400 gr file de cod
  • 3. 200 ml lapte
  • 4. o legatura ceapa verde
  • 5 o legatura de patrunjel
  • 6. 2 catei de usturoi
  • 7. 2 linguri ulei
  • 8. 2 foi de dafin
  • 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica
  • 10. boia ardei dulce
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Nico

Foarte Gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi