autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu peste

File de cod cu orez si verdeturi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , 1. 125 gr orez salbatic, 2. 400 gr file de cod, 3. 200 ml lapte, 4. o legatura ceapa verde, 5 o legatura de patrunjel, 6. 2 catei de usturoi, 7. 2 linguri ulei, 8. 2 foi de dafin, 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica, 10. boia ardei dulce, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am ales o varianta facila de preparare pentru a avea timp sa profit si de vremea faina care-a sosit. Fara prea multe introduceri, asadar, un preparat light :).

Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.

In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.

Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.

Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu orez si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico , 21 octombrie 2017

    Foarte Gustos

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1. 125 gr orez salbatic
  • 2. 400 gr file de cod
  • 3. 200 ml lapte
  • 4. o legatura ceapa verde
  • 5 o legatura de patrunjel
  • 6. 2 catei de usturoi
  • 7. 2 linguri ulei
  • 8. 2 foi de dafin
  • 9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica
  • 10. boia ardei dulce
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Nico

Foarte Gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Somon la cuptor