Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa echilibrata si savuroasa.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Ingrediente

  • 1,2 kg peste
  • 7-8 catei mari de usturoi
  • 6-7 rosii
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Reteta de peste cu rosii si usturoi la cuptor este atat de simpla, incat o poate face si un copil. Nu trebuie decat sa asezi ingredientele in tava si sa pui la cuptor.

Eu am folosit bucati de fitofag, dar se poate face si cu pastrav, caras, crap, mreana sau somon.

Intai am spalat si uscat bucata de fitofagm apoi am taiat-o in 4 bucati bari.

Am curatat si feliat usturoiul, iar rosiile le-am spalat si taiat felii, nu prea groase.

Am uns tava de la aragaz cu ulei si am asezat pestele, feliile de rosii si usturoi. Am sarat si piperat din belsug, am presarat cimbru uscat si am stropit totul cu ulei. Am acoperit tava cu celofan alimentar pentru copt si am gatit 20 de minute la 180 de grade C. Apoi am luat folia si am mai lasat in jur de 10-15 minute, cat sa scada lichidul format.

Am scos tava din cuptor si am presarat patrunjelul proaspat tocat.

O alta reteta delicioasa este ciorba de peste, plachia de somn sau cea de crap cu legume la cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise