autor:

Oana

» » Mancaruri cu peste

Plachie de somn

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Ingrediente
rondele de somn - 600 g, ceapa rosie - 3 buc., ardei gras rosu - 1 buc., ardei gras verde - 1 buc., rosii - 3 buc., rosii in bulion - o cutie (400 g), usturoi - 3-4 catei, vin alb - 100 ml, ulei de masline, sare si piper dupa gust, foi de dafin - 2 buc., patrunjel verde, cateva felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie.

Adauga ardeiul gras rosu si verde taiat fasii, apoi rosiile taiate cuburi si lasa pe foc 5 minute.

Pune rosiile in bulion in tigaie si lasa sa mai dea cateva clocote.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si foi de dafin.

Pune pestele intr-o tava si toarna peste el sosul de rosii, iar deasupra asaza feliile de lamaie.

Pune tava in cuptor pentru 20- 30 de minute.

La final presara deasupra patrunjel tocat si poti servi cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de somn" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

Tapetam un vas de yena cu ulei de palmier. Asezam pestele in vas, asternem ceapa si morcovul feliate.

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Florin_Florinica Florinel

    Florin_Florinica Florinel (Bucatar) , 30 iunie 2015

    Mod de preparare Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie. Adauga ardeiul gras rosu si verde taiat fasii, apoi rosiile taiate cuburi si lasa pe foc 5 minute. Pune rosiile in bulion in tigaie si lasa sa mai dea cateva clocote. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si foi de dafin. Pune pestele intr-o tava si toarna peste el sosul de rosii, iar deasupra asaza feliile de lamaie. tava in cuptor pentru 20- 30 de minute. La final presara deasupra patrunjel tocat si poti servi cu mamaliguta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • rondele de somn - 600 g
  • ceapa rosie - 3 buc.
  • ardei gras rosu - 1 buc.
  • ardei gras verde - 1 buc.
  • rosii - 3 buc.
  • rosii in bulion - o cutie (400 g)
  • usturoi - 3-4 catei
  • vin alb - 100 ml
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin - 2 buc.
  • patrunjel verde
  • cateva felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Florin_Florinica Florinel

Florin_Florinica Florinel (Bucatar)

Mod de preparare Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie. Adauga ardeiul gras rosu si verde taiat fasii, apoi rosiile taiate cuburi si lasa pe foc 5 minute. Pune rosiile in bulion in tigaie si lasa sa mai dea cateva clocote. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si foi de dafin. Pune pestele intr-o tava si toarna peste el sosul de rosii, iar deasupra asaza feliile de lamaie. tava in cuptor pentru 20- 30 de minute. La final presara deasupra patrunjel tocat si poti servi cu mamaliguta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Dorada la cuptor pe pat de cartofi