autor:

Oana

» » Mancaruri cu peste

Plachie de somn

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Ingrediente
rondele de somn - 600 g, ceapa rosie - 3 buc., ardei gras rosu - 1 buc., ardei gras verde - 1 buc., rosii - 3 buc., rosii in bulion - o cutie (400 g), usturoi - 3-4 catei, vin alb - 100 ml, ulei de masline, sare si piper dupa gust, foi de dafin - 2 buc., patrunjel verde, cateva felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie.

Adauga ardeiul gras rosu si verde taiat fasii, apoi rosiile taiate cuburi si lasa pe foc 5 minute.

Pune rosiile in bulion in tigaie si lasa sa mai dea cateva clocote.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si foi de dafin.

Pune pestele intr-o tava si toarna peste el sosul de rosii, iar deasupra asaza feliile de lamaie.

Pune tava in cuptor pentru 20- 30 de minute.

La final presara deasupra patrunjel tocat si poti servi cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de somn" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Gustos.ro

    Gustos.ro (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2017

    Multumim pentru gandul bun si pentru aprecieri, Alina! Sarbatori frumoase!

  • Alina Bodnar , 26 decembrie 2017

    Iubeesc pestele si desigur va iubesc si pe voi cei de la GUSTOS.RO.Nu m-am gandit niciodata ca as putea gati pestele pe pat de legume si marinat in vin alb.Multumesc pentru idee si reteta.

  • Florin_Florinica Florinel

    Florin_Florinica Florinel (Bucatar) , 30 iunie 2015

    Mod de preparare Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie. Adauga ardeiul gras rosu si verde taiat fasii, apoi rosiile taiate cuburi si lasa pe foc 5 minute. Pune rosiile in bulion in tigaie si lasa sa mai dea cateva clocote. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si foi de dafin. Pune pestele intr-o tava si toarna peste el sosul de rosii, iar deasupra asaza feliile de lamaie. tava in cuptor pentru 20- 30 de minute. La final presara deasupra patrunjel tocat si poti servi cu mamaliguta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • rondele de somn - 600 g
  • ceapa rosie - 3 buc.
  • ardei gras rosu - 1 buc.
  • ardei gras verde - 1 buc.
  • rosii - 3 buc.
  • rosii in bulion - o cutie (400 g)
  • usturoi - 3-4 catei
  • vin alb - 100 ml
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin - 2 buc.
  • patrunjel verde
  • cateva felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gustos.ro (Chef de cuisine)

Multumim pentru gandul bun si pentru aprecieri, Alina! Sarbatori frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Snitele de peste