Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ratatouille

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 6 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • Cateva fire de cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 lingurite sos de soia
  • Piper mozaic

Mod de preparare

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.

Doua rosii le dam pe zatatoare le amestecam cu putin ulei de masline si putin piper si sosul obtinut il punem pe fundul unui vas termosrezistent.

Asezam legumele in vasul termorezistent sub forma de evantai : o felie de dovlecel,o felie de rosie si o felie de vanata.Repetam straturile pana terminam legumele.

Intre legume introducem fasii subtii de usturoi.Punem frunzulitele de cimbru intre legume si deasupra lor.

Amestecam sos de soia cu ulei de masline si piper proaspat macinat si stropim legumele.

Acoperim vasul de copt cu folie de aluminiu si dam la cuptor 25 de min.

Dupa 25 de minute indepartam folia de aluminiu si mai lasam la cumptor 5- 10 minute pana se rumenesc legumele .

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci