Quiche cu branzeturi

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata
Quiche cu branzeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua mici sau 2 mai mari
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 2 linguri branza de vaci sau branza cremoasa President
  • 2 linguri crema de lapte cu gorgonzola
  • ½ lingurita coaja de lamaie bio rasa fin
  • 2 felii chedar

Mod de preparare

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va reuseasca.

In bolul robotului se pune faina, praful de sare si untul rece de la frigider taiat cubulete. Se porneste robotul si dupa cateva secunde veti avea ceva asemanator unor firimituri. Se adauga galbenusul de ou si 2 linguri apa foarte rece. Se porneste din nou robotul si dupa alte cateva secunde aluatul incepe sa se lege. Daca totusi, aluatl nu se leaga de pe peretii bolului mai adaugati 1-2 linguri apa rece. Nu mixati in exces aluatul. Este suficient pana aluatul incepe sa se lege. Se scoate alutul din bol, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute, am impartit aluatul in doua. Restul de aluat l-am pus in frigider pana urmraza sa fie folosit. Pe masa usor infainata, am intins aluatul cu sucitorul. Se ruleaza aluatul pe sucitor si se pune intr-o forma de tarte, de preferat cu margini detasabile. Eu am o tava de foarte buna calitate, care nu necesita sa fie unsa sau tapetata. Daca totusi sunteti tematori, puteti sa ungeti tava cu unt si sa o pudrati cu faina.Se inteapa fundul tavii cu o furculita, se pune hartie de copt, se pun bile speciale pentru copt, sau boabe de fasole pe care le puteti refolosii. In felul acesta tarta va fi coapta „in orb”. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru15 minute sau pana incepe sa devina usor rumena pe margini. Se inlatura hartia cu bile sau fasole si se adauga umplutura.

Pentru umplutura: ouale intregi se mixeaza cu sare pana isi dubleaza volumul. Daca aveti branzeturi sarate aveti grija cata sare puneti peste oua. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Pe fundul crustei se pun feliile de chedar si se adauga compozitia. Se poate pudra pe deasupra cu putin piper proaspat rasnit. Se da tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Este gata cand devine aurie, iar compozitia este ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste dupa preferinte. Noua ne-a placut maxim cu salata. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor