Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • Pentru supa 1:
  • 2 pulpe intregi de cocos am folosit eu, dar puteti sa folositi carne de porc sau vita, de buna calitate
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • jumatate de capatana de usturoi
  • Pentru supa 2:
  • supa 1 strecurata
  • 4-5 cm ghimbir
  • jumatate de caciulie de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos Worchester
  • Pentru toping:
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 3 ridichi
  • frunze de salata
  • 200 gr noodles
  • frunze proaspete de coriandru
  • fulgi de chili, piper, sare
  • oua(cate 1 ou de persoana)

Mod de preparare

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete pe internet.Eu m-am inspirat cate putin din fiecare... Am avut o carne de buna calitate, cocos de tara,motiv pentru care am ales sa fac supa cu carne de cocos. Dar, se poate face cu oase de vita cu maduva, rasol sau oase de porc. Supa propriu zisa se face lent,unii zic ca in mai multe zile. Eu nu am atata timp la dispozitie, insa am un ajutor de nadejde in bucatarie. Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune este ajutorul meu de nadejde. Il folosesc aproape de cate ori gatesc cate ceva. Pentru supa Ramen am procedat in felul urmator:

Se pune in cuva aparatului ingredientele de la Supa 1, plus 2,5 litri apa. Se pune capacul peste aparat, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 1 ora, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se strecoara supa intr-o craticioara, se adauga ingredientele de la Supa 2. Se pune supa limpede cu ingredientele mentionata la supa 2, in cuva aparatului. Se procedeaza la fel ca si la supa 1,se alege acelasi meniu, dar timpul de 20 minute.

Intre timp, cat supa fierbe a doua oara ne ocupam de restul ingredientelor...

Carnea se alege de pe oase, de pielita si grasime. Se taie julien morcovii si ridichile, ceapa verde in felii pe diagonala, salata spalata si taiata in fasii daca este prea mare, coriandrul taiat fin.

Fierbem ouale in asa fel incat galbenusul sa fie moale: din momentul in care incep sa fiarba 3 minute. Dupa care le punem in apa rece.

Punem o oala cu apa la fiert, adăugăm noodles și fierbem aproximativ 4 minute sau după indicațiile de pe pachet, strecuram și ii lăsam acoperiți.

Pentru asamblare supa Ramen:intr-un bol punem legumele, carnea, tăițeii, fulgii de chilli, piper după gust.Dupa ce am pus toate ingredientele, strecuram supa din nou si o turnam peste.Mai punem deasupra și oul fiert taiat in jumătate si servim supa fierbinte.Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise