Prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata. Reteta usoara, rapida si delicioasa

Incearca o reteta usoara de prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata. Un desert cremos, racoritor si ideal pentru vara, gata in cativa pasi simpli!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata. Reteta usoara, rapida si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti digestivi (sau simpli)
  • 100 g unt topit
  • Strat de ciocolata:
  • 100 g ciocolata (neagra sau cu lapte)
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone (sau crema de branza fina)
  • 300 ml frisca lichida (neindulcita)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina (10 g) sau 5 foi de gelatina
  • 200 g capsuni proaspete, taiate cubulete
  • 100 g ciocolata tocata marunt (batoane umplute sau chipsuri de ciocolata)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • capsuni proaspete

Mod de preparare

Prepara blatul:
Marunteste biscuitii fin.
Amesteca-i cu untul topit.
Pune compozitia intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (22–24 cm).
Niveleaza si preseaza bine cu o lingura sau fundul unui pahar.

Adauga stratul de ciocolata:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca la bain-marie sau in microunde.
Toarna peste blatul de biscuiti si intinde uniform.
Pune forma la frigider 10–15 minute, cat sa se intareasca ciocolata.

Hidrateaza gelatina:
Daca folosesti foi, pune-le in apa rece 5–10 min. Daca e pudra, urmeaza instructiunile de pe plic.
Dupa hidratare, topeste-o usor la bain-marie sau microunde (fara sa fiarba).

Prepara crema:
Bate frisca pana devine ferma.
Intr-un bol separat, amesteca mascarpone cu zaharul pudra si vanilia.
Incorporeaza frisca in crema de mascarpone cu miscari lente.
Adauga capsunile si bucatile de ciocolata.
La final, incorporeaza gelatina topita (cand e calduta, nu fierbinte).

Asamblare:
Toarna crema peste stratul de ciocolata intarit.
Niveleaza cu o spatula.
Da prajitura la frigider pentru minim 4 ore (ideal peste noapte).

Decorare:
Inainte de servire, decoreaza cu jumatati de capsuni proaspete.

Incearca si reteta de prajitura cu capsuni si crema de mascarpone, prajitura rapida cu capsuni sau prajitura cu iaurt si capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise