Incearca o reteta usoara de prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata. Un desert cremos, racoritor si ideal pentru vara, gata in cativa pasi simpli!
Prepara blatul:
Marunteste biscuitii fin.
Amesteca-i cu untul topit.
Pune compozitia intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (22–24 cm).
Niveleaza si preseaza bine cu o lingura sau fundul unui pahar.
Adauga stratul de ciocolata:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca la bain-marie sau in microunde.
Toarna peste blatul de biscuiti si intinde uniform.
Pune forma la frigider 10–15 minute, cat sa se intareasca ciocolata.
Hidrateaza gelatina:
Daca folosesti foi, pune-le in apa rece 5–10 min. Daca e pudra, urmeaza instructiunile de pe plic.
Dupa hidratare, topeste-o usor la bain-marie sau microunde (fara sa fiarba).
Prepara crema:
Bate frisca pana devine ferma.
Intr-un bol separat, amesteca mascarpone cu zaharul pudra si vanilia.
Incorporeaza frisca in crema de mascarpone cu miscari lente.
Adauga capsunile si bucatile de ciocolata.
La final, incorporeaza gelatina topita (cand e calduta, nu fierbinte).
Asamblare:
Toarna crema peste stratul de ciocolata intarit.
Niveleaza cu o spatula.
Da prajitura la frigider pentru minim 4 ore (ideal peste noapte).
Decorare:
Inainte de servire, decoreaza cu jumatati de capsuni proaspete.
Incearca si reteta de prajitura cu capsuni si crema de mascarpone, prajitura rapida cu capsuni sau prajitura cu iaurt si capsuni. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii