Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si capsuni proaspete. Perfect pentru iubitorii de deserturi racoritoare.
1. Prepararea blatului de pandispan:
Preincalzeste cuptorul la 170°C. Tapeteaza o tava (20x30 cm) cu hartie de copt.
Separa ouale. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand pana se obtine o bezea ferma.
Adauga galbenusurile, mixand la viteza mica, apoi incorporeaza faina cernuta, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 25 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa racire, taie blatul in doua foi egale.
2. Prepararea siropului:
Fierbe apa cu zaharul pana se dizolva. Lasa siropul sa se raceasca, apoi adauga esenta de vanilie.
3. Prepararea cremei de mascarpone:
Hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa rece timp de 5 minute, apoi topeste-o la bain-marie.
Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si vanilia.
Separat, bate frisca pana devine ferma, apoi incorporeaz-o in mascarpone.
Adauga gelatina topita si amesteca bine.
La final, incorporeaza bucatile de capsuni.
4. Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie de pandispan pe un platou si insiropeaz-o usor.
Intinde uniform crema de mascarpone cu capsuni.
Asaza a doua foaie de pandispan si insiropeaz-o.
5. Prepararea jeleului de capsuni:
Paseaza capsunile cu zaharul si fierbe la foc mic pana se formeaza un piure. Transfera-l intr-o sita si separa-l de seminte.
Hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa rece, apoi adaug-o in piureul cald si amesteca bine.
Lasa jeleul sa se raceasca putin, apoi toarna-l peste prajitura.
6. Decorarea prajiturii:
Dupa ce jeleul s-a mai intarit, decoreaza cu fructe proaspete.
Da prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de servire.
Incearca si reteta de prajitura Diplomat, prajitura rapida cu capsuni - fara coacere sau prajitura cu frisca si fructe. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii