Hering prajit cu rosii si usturoi

Pestii se curata de capete si intestine, se desfac pe jumatate intr-o singura bucata si li se scoate usor sira spinarii.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Hering prajit cu rosii si usturoi

Ingrediente

  • 1 kg baby hering
  • 3 roşii scobite de miez
  • usturoi
  • zeamă de lămâie
  • ulei
  • făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării.

Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30 de minute.

Se scurg de zeama în care au stat, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Roşiile scobite de miez se taie în cubuleţe foarte mici. Se adaugă usturoi tocat şi el mărunt, pătrunjel, ulei, sare şi piper.

Se servesc peştii cu roşiile cu usturoi şi verdeaţă.

La servire se adaugă zeamă şi coajă rasă de lamâie.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure