Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

Spalam vanata si dovlecelul, le stergem cu un prosop de hartie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm).

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

Ingrediente

  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel/zuchini
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 5 linguri maioneza/iaurt,
  • 1-2 catei usturoi,
  • cateva frunze de pătrunjel,
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm).

Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins.

Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai usor de digerat și cu mai putine calorii.

Incingem gratarul (tigaie) și punem feliile de vinete și dovlecel. Când prind cateva dungi maronii, le întoarcem apoi le scoatem pe un platou.

Le presaram cu sare si piper și le lăsăm să se răceasca.

Între timp pregatim sosul de maioneza /iaurt.

Zdrobim usturoiul și-l adaugăm în iaurt amestecand energic.

Ungem fiecare felie de dovlecel/vânătă cu putin sos, punem o felie de ardei și o frunza de patrunjel apoi rulăm strans.

Asezam pe platou și le pastram la rece până la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc