Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei. Retete cu vinete. Retete cu dovlecei. Retete de aperitiv.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras galben
  • 5 linguri maioneza sau iaurt
  • 1-2 catei usturoi
  • cateva frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Reteta de limba soacrei sau rulouri de vinete si dovlecei este, pe cat de simpla, pe-atat de buna. Se prepara usor si este un aperitiv apreciat si foarte gustos.

Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm).

Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins.

Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai usor de digerat și cu mai putine calorii.

Incingem gratarul (tigaie) și punem feliile de vinete și dovlecel. Când prind cateva dungi maronii, le întoarcem apoi le scoatem pe un platou. Le presaram cu sare si piper și le lăsăm să se răceasca.

Între timp pregatim sosul de maioneza sau iaurt. Zdrobim usturoiul și-l adaugăm în iaurt amestecand energic.

Ungem fiecare felie de dovlecel si vânătă cu putin sos, punem o felie de ardei și o frunza de patrunjel apoi rulăm strans.

Asezam pe platou și le pastram la rece până la servire.

Reteta de limba soacrei sau rulouri de vinete si dovlecei este gata. Simplu, nu-i asa? Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise