autor:

Monica_Horoiu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2019

Ingrediente
1 vânătă,, 1 dovlecel/zuchini, 1/2 ardei gras rosu,, 1/2 ardei gras galben,, 5 linguri maioneza/iaurt,, 1-2 catei usturoi,, cateva frunze de pătrunjel,, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm).



Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins.



Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai usor de digerat și cu mai putine calorii.



Incingem gratarul (tigaie) și punem feliile de vinete și dovlecel. Când prind cateva dungi maronii, le întoarcem apoi le scoatem pe un platou.



Le presaram cu sare si piper și le lăsăm să se răceasca.



Între timp pregatim sosul de maioneza /iaurt.

Zdrobim usturoiul și-l adaugăm în iaurt amestecand energic.



Ungem fiecare felie de dovlecel/vânătă cu putin sos, punem o felie de ardei și o frunza de patrunjel apoi rulăm strans.



Asezam pe platou și le pastram la rece până la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

Mamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete la gratar
Piept la gratar cu legume

Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel/zuchini
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 5 linguri maioneza/iaurt,
  • 1-2 catei usturoi,
  • cateva frunze de pătrunjel,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Mititei facuti in casa